Nový film Barbie spôsobil nárast hodnoty starých bábik BarbiePop Base, Christie‘s/Twitter
StoryEditor

Máš doma starú Barbie? Dnes vďaka novému filmu s Margot Robbie môže mať hodnotu niekoľko tisíc

Nikola Michalkova07.06.2023., 12:00h

Staré bábiky Barbie boli naše detstvo. Momentálne vďaka novému filmu Barbie hodnota starých bábik stúpla.

Lajkuj Brainee.sk na

Bábiky Barbie boli vždy obľúbenou súčasťou detí po celom svete. Dnes to nie je inak, ale vzhľad bábik sa oproti tým starším výrazne posunul. Ak si ešte svoje staré Barbie bábiky nevyhodil, pravdepodobne si urobil dobre. Majú totiž vysokú hodnotu a to práve vďaka novému, očakávanému filmu Barbie, píše sa na portáli Tyla.

image

Natáčanie filmu Barbie s Margot Robbie spôsobilo svetový nedostatok ružovej farby. Od dodávateľa ju vykúpili takmer všetku

Niekoľko tisíc eur

Predpokladá sa, že staré bábiky Barbie v súčasnosti môžu mať hodnotu niekoľko tisíc eur. Za nárast tejto hodnoty môže film Barbie, v ktorom zahviezdi Margot Robbie a Ryan Gosling. Preto nezabudni skontrolovať podkrovie či pivnice, či náhodou niekde nenájdeš zapatrošenú bábiku. Hodnota sa zvýšila najmä na historických edíciách. 

Samotný film už vzbudil pozornosť u mnohých a množstvo ľudí po celom svete ho netrpezlivo očakáva. A keďže sa premiéra blíži, je najvyšší čas prehrabať svoje staré veci a nájsť bábiky, ktoré sú niekde ukryté pod vrstvou prachu. Samozrejme, bábiky musia byť vo výbornom stave, aby sa dostali do aukcie. 

image

Barbie Number One, prvá bábika z roku 1959

Christie‘s/

Okrem toho existuje množstvo vybraných edícií, ktoré majú ešte vyššiu hodnotu ako ostatné. Jednou z najdrahších edícií je Barbie Dahlia z roku 2006, ktorej hodnota sa pohybuje okolo 1 940 libier (2 252 eur). Na zozname sa tiež objavila aj Barbie Bab Mackie Countess Dracula z roku 2011, ktorá má hodnotu 709 libier (823 eur). Je tu aj špeciálna edícia z roku 2000 Celebration Barbie, ktorá je v hodnote 842 libier (977 eur). 

Barbie Number One je bábika, ktorej hodnota vzrástla najviac, keďže išlo o úplne prvú bábiku Barbie. Vydaná bola v roku 1959. V septembri 2006 sa táto bábika predávala v aukčnej sieni Christie’s. Bola súčasťou obrovskej zbierky bábik a nakoniec sa vydražila za 2 880 libier, čo je 3 344 eur. V súčasnosti sa ale táto bábika predá za oveľa vyššiu sumu, ktorá sa odhaduje na 22 tisíc libier, teda viac ako 25 tisíc eur. 

Musí byť vo výbornom stave

Samozrejme, na to, aby bábika dosiahla tak vysokú sumu, je potrebné skontrolovať niekoľko vecí. Najhlavnejšou je, že bábika by nemala byť v zlom stave, čo by jej hodnotu mohlo znížiť. Ak ju ale vlastnil niekto slávny, jej hodnota by sa mohla, naopak, zvýšiť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:40