Filmy odohrávajúce sa v roku 2023Disney/Marvel Studios, 20th Century Fox
StoryEditor

Smrť Tonyho Starka aj vojna proti smrtiacemu mimozemskému druhu. Tieto filmy sa odohrávajú v roku 2023

Miroslav Kamody16.04.2023., 16:00h

Ako vyzeral rok 2023 vo filmoch? Dominovali mu hlavne mimozemské hrozby či superhrdinovia, ale aj klasické cestovanie v čase

Lajkuj Brainee.sk na

Nie len Simpsonovci dokázali predpovedať budúcnosť. Podarilo sa to aj mnohým filmom, často zo žánru sci-fi. Filmári si pred rokmi však nepredstavovali príliš pozitívny svet. Koniec koncov, presvedčiť sa o tom môžeš v minuloročnej verzii tohto článku, kde sme sa pozreli na filmy odohrávajúce sa v roku 2022.

Tentokrát to však bude iné a trochu nadprirodzené. Dá sa povedať, že priam superhrdinské. Vo filmovom svete sme sa totiž tento rok dočkali nielen anarchie, ale aj tragickej obety Tonyho Starka v boji s Thanosom.

image

Svet Star Wars sa rozrastie o ďalšie tri filmy. Toto všetko vieme o návrate do milovanej preďalekej galaxie

Avengers: Endgame

Presne tak, ikonický finálny súboj Avengerov so šialeným Titanom sa odohráva v roku 2023, presnejšie v októbri. Endgame uzavrelo vyše desať rokov trvajúcu cestu prepojeného filmového univerza a takzvanej Infinity Ságy.

Nateraz posledný film s Avengermi sa svojho času stal najzárobkovejším filmom kinematografie (2,8 miliardy dolárov) a navždy sa zapísal do sŕdc komiksových fanúšikov. Postarala sa o to hlavne heroická obeta Tonyho Starka čoby Iron Mana, ktorý takto zachránil ľudstvo.

Gemini Rising

O tomto americko-nemeckom filme si zrejme nikdy nepočul. A asi je to tak dobre, pretože na internete nezbiera slová chvály. A o čo v ňom vlastne ide? Vydáme sa na cestu objavovania mimoplanetárnej technológie.

V skratke, Agentka Lisa Morgane je priradená k vojenskému projektu zameranému na odhalenie tajomstva mimozemskej technológie. Keď ale zistí hanebné plány veliteľa, rozhodne sa zastaviť ho za každú cenu.

The Purge: Anarchy

Predstav si, že raz za rok sa americké ulice na dvanásť nočných hodín premenia na hotové krvavé peklo plné bezprávia. Také niečo sa síce v skutočnosti nestalo, aj keď tento rok sa zatiaľ v Spojených štátoch odohralo už viac masových strelieb ako má rok dní.

Dá sa teda povedať, že „anarchistickú očistu” tam žiaľ majú častejšie, ako vo filmoch. Snímka s podtitulom Anarchia je prvým pokračovaním pôvodného filmu, ktorý sa stretol s obrovským finančným úspechom. Podobne je na tom aj dvojka, aj keď kvalitatívne išla smerom nadol.

Texas Chainsaw Massacre

Minulý rok sme sa v kinách dočkali návratu legendárnej hororovej postavy. Ide totiž o pokračovanie klasiky, v ktorom skupina influencerov zamieri do Texasu vdýchnuť život mestu duchov, ale narazí na Leatherfacea, presláveného vraha s maskou z ľudskej kože.

Na reálnom zobrazení reality mu pridáva hlavne fakt, že film vznikol len rok pred jeho futuristickým prostredím. Projekt sa však stretol len s priemernými (až podpriemernými) reakciami.

The Tomorrow War

Priprav sa na cestovanie v čase! Film sa totiž neodohráva len v roku 2023, ale napríklad aj v roku 2051. Práve tam zamieria cestovatelia, aby doručili dôležitý odkaz - v 30 rokov vzdialenej budúcnosti ľudstvo prehráva vojnu proti smrtiacemu mimozemskému druhu.

Jedinou nádejou na prežitie je preniesť vojakov i civilistov do budúcnosti, aby sa zapojili do boja. Dan Forester (obľúbený Chris Pratt), odhodlaný zachrániť svet pre svoju dcéru, sa spojí s geniálnou vedkyňou a svojim odcudzeným otcom, aby zvrátil osud planéty. Táto verzia budúcnosti rozhodne nevyzerá pre ľudstvo ružovo.

X-Men: Days Of Future Past

Okrem najlepšieho filmu s Avengers sa v roku 2023 odohráva aj najlepší film s X-Menmi. Sledujeme v ňom zápas o prežitie mutantov v priebehu dvoch časových rovín, ktoré spájajú dokopy hrdinov s pôvodnej trilógie a ich mladšími identitami. Jedine Wolverine v tom všetkom zostáva stále rovnaký vďaka svojej schopnosti nestarnúť a bleskurýchlo sa zotavovať.

Preto práve on dostane šialenú úlohu – vrátiť sa v čase späť do minulosti a zabrániť tomu, aby sa z partie bývalých priateľov stali súperi na život a na smrť. Jedine spolu totiž dokážu v budúcnosti čeliť sile, ktorá prevyšuje ich mimoriadne schopnosti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 20:51