Disney oznámilo pokračovania populárnych animákovDisney, Pixar
StoryEditor

Disney nás opäť vráti do detstva. Štúdio oznámilo pokračovania pre animáky Ľadové kráľovstvo, Zootopia či Toy Story

Miroslav Kamody09.02.2023., 15:01h

Priprav sa na návrat legendárnych postáv, ktoré sme si prvýkrát zamilovali už pred rokmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Počas včerajšej konferencie o kvartálnych výsledkoch spoločnosti Disney oznámil staronový generálny riaditeľ Bob Iger zaujímavé novinky. Tešiť sa totiž môžeme na návrat do detstva v podobe pokračovaní legendárnych animákov.

Ako informuje portál ComingSoon, Disney oznámilo Frozen (Ľadové kráľovstvo) 3, Toy Story 5 a Zootopia (Zootropolis) 2. „Dnes s veľkou radosťou oznamujem, že máme pokračovania diel od našich animačných štúdií k niektorým z našich najpopulárnejších franšíz, Toy Story, Frozen a Zootopia. Čoskoro sa o týchto produkciách podelíme viac, ale toto je skvelý príklad toho, ako sa opierame o naše bezkonkurenčné značky a franšízy,“ povedal Iger.

image

Februárové novinky na Disney+: Návrat do Wakandy, špinavého New Yorku či balans medzi sexuálnou slobodou a výchovou detí

Hra na istotu

Samozrejme, nejde o veľké prekvapenie. Skôr môžeme konštatovať, že Disney jednoducho hrá na istotu. Všetky predchádzajúce filmy, Frozen 2, Toy Story 4 a Zootopia, boli nominované na Oscara, pričom každý z nich v kinách po celom svete utŕžil viac ako miliardu dolárov. 

To je v porovnaní s výnosmi najnovšieho animovaného filmu z dielne Disney úplne iná liga. Strange World (Neobyčajný svet) v kinách zarobil len smiešnych 74 miliónov, čo znamená, že oproti rozpočtu skončil 100 miliónov v strate. To je niečo, čo sa Ľadovému kráľovstvu jednoducho stať nemôže.

Skepticizmus je na mieste

Pokračovanie Zootopie sa očakávalo už dlhšie, pričom krátky seriál na streamovacej platforme Disney+ ukázal, že tento zvierací svet má ešte stále čo ponúknuť. Mierne skeptickí môžeme byť z Toy Story 5, keďže štvorka priniesla veľmi pekné ukončenie celého príbehu.

Na druhú stranu, nezabúdajme na to, aká vlna kritiky sa zdvihla po oznámení Toy Story 4. Všetci hovorili, že ďalšia časť je úplne zbytočná a pokazí skvelý koniec trojky. Koniec koncov, Pixar stále vie, ako nás prikovať do sedačiek v kine. A o slzách ani nehovoríme.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:59