Záber z filmu Black Panther: Wakanda ForeverMarvel Studios/
StoryEditor

Wakanda na prahu vojny aj náhrada za Iron Mana. Čo ukázal emotívny trailer pre pokračovanie Black Panthera?

Miroslav Kamody04.10.2022., 15:00h

Black Panther sa do kín vráti už o mesiac. Čo všetko prinesie jeden z najdlhších komiksových filmov z dielne Marvelu?

Lajkuj Brainee.sk na

Už len približne mesiac nás delí od ďalšieho návratu do prepojeného filmového a seriálového vesmíru (MCU). 10. novembra totiž do slovenských kín dorazí pokračovanie filmu Black Panther s podtitulom Wakanda Forever (u nás distribuované pod názvom Čierny Panter: Navždy Wakanda).

V ňom sa pozrieme na to, ako sa izolovaná technologická krajina snaží vyrovnať so stratou kráľa T‘Challa. Nakrúcanie bolo o to náročnejšie, pretože jeho predstaviteľ Chadwick Boseman zomrel aj v skutočnosti. Osudnou sa mu stala rakovina hrubého čreva, s ktorou bojoval štyri roky.

image

Komiksoví fanúšikovia šalejú. Hugh Jackman sa v treťom Deadpoolovi vráti ako Wolverine

Ďalší mutant na scéne

Wakanda bude potrebovať po tejto veľkej strate nájsť nový smer vo svete, ktorý chce získať ich jedinečné technológie len pre seba. Aby toho nebolo málo, krajina bude stáť na prahu vojny s podmorskou rasou Atlanťanov. Na jej čele stojí Namor, ktorý rozšíri počet mutantov v MCU.

Trailer predstavil množstvo dôležitých detailov, medzi nimi lepší pohľad na samotného Namora, ktorého stvárnil mexický herec Tenoch Huerta. Okrem toho však aj Riri Williams, ktorá je duchovnou nasledovníčkou odkazu Tony Starka čoby Iron Mana, či nový oblek Black Panthera, v ktorom je žena.

Poriadne dlhá stopáž

Marvel chce, aby sme si mysleli, že ide o Shuri, no možností je skutočne veľa a my už veľmi dobre vieme, ako sa s nami štúdio dokáže vo svojich traileroch pohrať. Na všetky odpovede si budeme musieť ešte mesiac počkať. My len dodáme, že na režisérsku stoličku sa vrátil Ryan Coogler a snímka bude maž úctyhodné dve hodiny a 41 minút.

Vracajú sa aj postavy, medzi nimi aj Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M‘Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (vrátane Florence Kasumba), Nakia (Lupita Nyong‘o), Everett Ross (Martin Freeman) či herci Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena a Alex Livinalli. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 21:29