Batgirl si nepozrieš.Twitter/the Verge/
StoryEditor

Prepadák roka! Film Batgirl si nepozrieš, 70-miliónový film sa nebude premietať, vraj je to trapas

Alexandra Ševčíková03.08.2022., 15:00h

Fanúšikovia ho neuvidia, nedostane sa do kín ani na streamovaciu platformu HBO Max.

Lajkuj Brainee.sk na

Film Batgirl od spoločnosti DC Comics bude úplne „odložený“. Ide vraj o extrémny prepadák, ktorý sa Warner Bros rozhodli radšej nepustiť na verejnosť, píše New York Post.

Údajne 70 miliónový film mal debutovať koncom roka 2022. Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že rozpočet na jeho produkciu bol v skutočnosti viac ako 100 miliónov dolárov. Zaradil by sa takto medzi najdrahšie filmové počiny vôbec.

Hollywoodsky zdroj New York Postu povedal, že testovacie premietania s divákmi skončili tak zle, že sa štúdio rozhodlo film nezverejniť. Je to v záujme zníženia strát, ale aj budúcnosti značky. Proste katastrofa pre DC Comics.

image

Batgirl, ktorej hlavnú úlohu krá Leslie Grace, spolu s JK Simmonsom, Mechaelom Keatonom a Brendanom Fraserom, bola pôvodne plánovaný na vydanie na HBO Max.

Twitter/flash movie leaks/

Film Batgirl v réžii Adila El Arbiho a Bilalla Fallaha nebol spomínaní ani na júlovom Comic-Cone v San Diegu. Tento nezvyčajný krok však zbudil pozornosť. Predsa Comic-Con je navrhnutý na propagovanie projektov, ako je tento. Konkurenčný Marvel napríklad oznámil na tomto podujatí viac ako tucet filmov v takzvaných fázach 5 a 6, ktoré majú vydať do jesene 2025.

Batgirl, ktorej hlavnú úlohu krá Leslie Grace, spolu s JK Simmonsom, Mechaelom Keatonom a Brendanom Fraserom, bola pôvodne plánovaná na vydanie na HBO Max. V apríli dokonca prišli informácie o tom, že predseda Warner Bros Toby Emmerich, zvažoval aj uvedenie filmu do kín.

image

Tajomstvo vyzradené. Čerstvý ženáč Ben Affleck sa vracia ako Batman!

Emmerich však v júni odstúpil z tohto postu a založil si vlastnú produkčnú spoločnosť. Tesne predtým sa Warner Bros zlúčil s Discovery a David Zaslav sa stal generálnym riaditeľom. To je ten Zaslav, ktorý ukončil streamovaciu službu CNN+ v hodnote 300 miliónov dolárov, len niekoľko dní po jej okázalom spustení. Dôvodom bolo, že nezískala dostatok predplatiteľov. Takže zahodiť mnohomiliónové úsilie pre neho nie je žiadna novinka.

Warner Bros hľadá momentálne niekoho komu by sa podarilo vytvoriť z DC Extended Universe silnú konkurenciu pre Marvel Cinematic Universe, ktorý vlastní Disney. Takže DC Comics potrebuje naliehavo všetku pomoc. A to najmä preto, že ich filmový vesmír je neusporiadaný, mätúci a nie príliš ziskový neporiadok. Aquaman a Wonder Woman 1984 vyvolali zmiešané reakcie u kritikov, Birds of Prey a The Suicide Squad boli podľa mnohých prepadáky.

Zároveň DC bojuje s drámou okolo hercov. Problematický Ezra Miller a kauza okolo Amber Heard vyvolali vlnu kontroverzie. K tomu si môžeme ešte pridať návrat Benna Affleca v najnovšom Aquamanovi, ktoré je dosť zmätočné, keďže DC predstavilo nového Batmana v podaní Roberta Pattinsona.

Aká budúcnosť čaká DC Extended Universe a či si máme na takéto zrušenia filmov zvykať je otázne. Jedno je však jasné, ak chcú konkurovať Marvelu, je pred nimi ešte dlhá cesta.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:42