TASR/Jordan Strauss/Invision/AP
StoryEditor

Sám doma a kríza stredného veku. Macaulay Culkin sa vráti pred kamery, aby povedal, ako sa zmenil jeho život

Miroslav Kamody22.02.2022., 07:00h
Slávny herec je späť. Sám doma zrejme nebude, no mnohým pomôže zvládnuť veľký problém, ktorý ich trápi s pribúdajúcimi rokmi.
Lajkuj Brainee.sk na

Azda sa nájde len málokto, kto by nepoznal Macaulaya Culkina. Tento herec zažil vrchol kariéry paradoxne v čase, keď bol ešte dieťa a mal 10 rokov. Potom to s ním išlo dolu vodou, no dokázal sa odraziť zo dna a dnes má rodinu a sem-tam sa objaví aj pred kamerou.

Starnutie si nevyberá

Ako však informuje portál NME, Culkin sa rozhodol naplno vrátiť pred svetlá reflektorov. Herec totiž oznámil, že sa bude podieľať na dokumentárnej sérii, ktorá sa bude zameriavať na to, ako sa vyrovnať so stredným vekom.

Macaulay Culkin © 1990 20th Century Fox, TASR/Jordan Strauss/Invision/AP

​Podľa portálu Deadline sa Culkin v projekte zamyslí nad otázkami typu „Ako by sme mali prijať starnutie v spoločnosti posadnutej mladosťou? Čo je úspech v strednom veku a ako ho meriame? Ako zabezpečíme, aby sa nespútaná vášeň nestala pozostatkom našej mladosti?”

Nápad na tento projekt bol inšpirovaný Culkinovým virálnym tweetom z augusta 2020. Pri príležitosti svojich 40. narodenín totiž napísal (a šokoval svet) vetu „Hej, chlapci, chcete sa cítiť starí? Mám 40. Nemáte za čo,” napísal. Mnohí, hlavne fanúšikovia filmov Sám doma, si práve vtedy uvedomili, ako rýchlo letí čas.

Dokumentárny seriál dostal názov Macaulay Culkin's Midlife Crisis bude vytvorený v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Lightbox. Tá stojí napríklad za dokumentom HBO o Tine Turner. Sériu produkujú spoluzakladatelia Lightboxu spolu s Culkinovou manažérkou Emily Gerson Saines.

Kríza stredného veku z pohľadu milovaného herca

Culkin vo vyhlásení pri oznámení dokumentárnej série uviedol: „Páni, Lightbox. Ďakujem, že si mi pripomenul, že mám 40 rokov. No myslím si, že namiesto toho, aby sme si z toho robili veľkú hlavu, by sme o tom mali urobiť show. To dáva zmysel.”

Spoluzakladatelia Lightboxu ho doplnili: „Mack je stále ikonický a milovaný ako kedykoľvek predtým – senzácia sociálnych médií, internetový podnikateľ a tvrdo pracujúci člen svojej tribute kapely Velvet Underground s tematikou pizze.”

ExtraTV

„Napriek svojmu legendárnemu statusu, rovnako ako my ostatní, musí čeliť tomu, čo to znamená byť normálnym chlapom v strednom veku, so ženou a novým dieťaťom, ktoré bude čoskoro v rovnakom veku, ako keď sa z neho stala obrovská globálna superstar. Sme nadšení, že s ním môžeme na tomto vzrušujúcom projekte pracovať aj cez naše krízy stredného veku,“ dodali.

Culkin stvárnil svoju prelomovú úlohu práve vo franšíze Sám doma a hral v ďalších filmoch z 90. rokov - Dobrý syn či Richie Rich (u nás ako Sám doma a bohatý). Po prestávke v hraní sa vrátil s úlohami vo filmoch Party Monster z roku 2003 a Sex and Breakfast z roku 2007. Naposledy sa objavil v minuloročnom American Horror Story: Double Feature.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:55