Nový životopisný film o Elvisovi a Priscille Presley zožal obrovský úspech.Twitter/indiewire/
StoryEditor

Nový životopisný film o Elvisovi a Priscille zožal obrovský úspech. Na premiére mu tlieskali niekoľko minút

Michal Čiernik05.09.2023., 15:00h

Film Priscilla od režisérky Sofie Coppolovej dostal na premiére v Benátkach sedem minútový potlesk v stoji a 100 percentné hodnotenie na Rotten Tomatoes.

Lajkuj Brainee.sk na

Nový film o Priscille Presley kritici vychválili do nebies. Premiéru mal na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach a podľa Variety zožal sedemminútový standing ovation. Samotná Priscilla sa v 78. rokoch snažila zadržať slzy počas ohromujúceho ohlasu na film Sofie Coppolovej.

Životopisná dráma s príznačným názvom Priscilla bola adaptovaná z filmu z roku 1988 Elvis a ja, ktorý bol natočený podľa autobiografickej knihy Priscilly Beaulieu Presleyovej "Môj život s Elvisom". Hlavnú úlohu hrá Cailee Spaeny a Elvisa stvárňuje Jacob Elordi.

100 percent na Rotten Tomatoes

Film debutoval na Rotten Tomatoes s neuveriteľným 100 percentným hodnotením. „Ľudia môžu Coppolovej vyčítať jedine to, že využila dobre známy príbeh. To čo však stvorila je srdcervúca cesta do temného vnútra celebrít a je to jej najlepší film od čias Lost in Translation,“ napísal Marlow Stern z Rolling Stone.

„Je to citlivý, aj keď nepatrný pohľad na mladú ženu, ktorá sa prebúdza zo sna a čelí bdelému životu,“ dodal Richard Lawson z Vanity Fair. „Sofia Coppola so svojím najlepším dielom za viac ako pätnásť rokov citlivo pristupuje k dievčenstvu bez toho, aby obetovala emocionálnu surovosť, ktorá sa skrýva za nesmierne slávnym milostným príbehom,“ ohodnotil film Rory Doherty z portálu Flicks.

Vyjadrenie Priscilly

Počas tlačovej konferencie na filmovom festivale sa Priscilly Presley opýtali na jej dojmy z filmu. „Je veľmi ťažké sedieť a pozerať sa na film o vás, o vašom živote, o vašej láske,“ povedala Presley. „Sofia odviedla úžasnú prácu. Párkrát sme sa rozprávali a naozaj som pre ňu spravila všetko, čo som mohla,“ dodala bývalá manželka Elvisa Presleyho.

image

Záhadné úmrtia celebrít: Black Dahlia, 150 podozrivých či rituálna samovražda neboli nikdy objasnené

Konverzácia sa však zvrtla na jej nízky vek, len 14 rokov, keď stretla Elvisa. Herečka však vyvrátila akékoľvek špekulácie o tom, že mali sex predtým, ako sa vzali. „Ľudia si myslia, že bol za tým len sex. Nie, to nebol. Bol veľmi milý, veľmi jemný, veľmi milujúci, ale tiež rešpektoval skutočnosť, že som mala len 14 rokov,“ prezradila novinárom.

Premiéra filmu je stanovená na 27. októbra v USA a premiéru v britských kinách bude mať 26. decembra. Kedy a či vôbec sa filmu dočkáme aj v slovenských kinách zatiaľ nevieme.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 09:08