Verejné vystúpenia Igora Matoviča niekedy pripomínajú skôr vyjadrenia nepríčetnej rock star.Tasr/brainee X Canva/
StoryEditor

Igor Matovič slávi 50-ku. Miesto vymýšľania blahoželaní si pripomeň jeho najhoršie nenávistné výroky

mor11.05.2023., 13:00h

Verejný coming out heterosexuálnej orientácie, prirovnanie novinárov k Hitlerovým demagógom alebo Žid 21. storočia. Nad výrokovými perlami Igora Matoviča sa zastavuje rozum a niekedy vedia rozhádať alebo rozosmiať celé Slovensko.

Lajkuj Brainee.sk na

Dlhoročný predseda OĽaNO, expremiér, exminister financií a rodák z Trnavy má za sebou už desiatky škandálov. Raz v parlamente sypal injekčné striekačky na hlavu poslanca a v predvolebnej kampani si spravil výlet do Francúzska, aby na bránku vily nalepil plagátik. Najviac ho však preslávilo jeho prejavovanie nenávisti, či už k Róbertovi Ficovi, korupcii alebo k LGBTI+ ľuďom. 

image

Na Matoviča sa sypú trestné oznámenia. Podal ich Inštitút ľudských práv aj dokumentarista

„​Ja som tento týždeň si dovolil v tejto veci napísať dve slová na svoj facebook. Jednoducho som hetero. Minule, takto pred týždňom, jeden redaktor v inej televízii vyzval politikov, aby sa nebáli priznať k svojej orientácii,” znie výňatok zo statusu, ktorý sa začínal veľkým „SOM HETERO”; s priznaním prišiel na Svetový deň coming outu. Pričom zjavne odignoroval fakt, že zatiaľ, čo jemu priznanie sa k heterosexuálnej orientácii neprinieslo žiadne ťažkosti, queer ľudia kvôli tomu vo svete zomierajú.

„​Psychopati sa nájdu na Slovensku, v Nórsku sme videli pred pár mesiacmi, prišiel rovnako psychopat do homosexuálneho baru. Vystrieľal tam 15 ľudí, dobre zomreli dvaja traja, ostatní boli zranení ľahšie ťažšie a teraz budeme hovoriť o Nórsku, že to je homofóbna krajina?” napísal vo svojom statuse po tom, čo strelec z centra Osla zabil dvoch ľudí a ďalších 21 zranil. Streľba sa vtedy odohrávala v bare, ktorý si obľúbila najmä miestna LGBTI+ komunita. Ako však upozornil web Demagóg.sk, o tom, či je Nórsko homofóbnou krajinou, nemôže byť ani reč, keďže reakcia spoločnosti bola okamžitá. Podporu vyjadrila korunná princezná, premiér, biskup aj hlava nórskej protestantskej cirkvi.  

A napríklad také výroky o novinároch zaistili bývalému premiérovi "slávu" a pozornosť aj v zahraničí - všimla si ho mimovládna organizácia Reportéri bez hraníc. „​Aj Hitler mal presne takýchto novinárov, ktorí mali vzorce, mali presne napísané, ako manipulovať z verejnou mierkou a na konci dosiahli svoje,” povedal líder OĽANO vo svojej niekoľkohodinovej obhajobe a zároveň útoku na pôde národnej rady. Novinárov obvinil aj z bratia úplatkov. Pričom, ako napísal redaktor portálu Noviny.sk, Igor Matovič novinárom nemal problém zdvíhať telefóny a pozýval si ich aj na svoje tlačovky, ešte ako opozičný politik. 

image

VIDEO Aktivisti sa nechali vyprovokovať, podľa videa napadli Matoviča. Útočil na nás, z diaľky si ho nahrával Taraba, tvrdia

„​Urobili ste zo mňa Žida 21. storočia. Tak ako boli v nacistickom Nemecku za všetko vinní Židia, tak mnohí ľudia na Slovensku chceli vytvoriť niekoho, kto bude za všetko vinný. Či už počas koronakrízy alebo neskôr a podarilo sa to,” znelo poburujúce vyjadrenie poslanca na jeho tlačovej konferencii. Následne bol obvinený z hanobenia pamiatky obetí Holokaustu a podpory antisemitizmu. 

Vtipný Igor

Okrem nenávisti Igor na Facebook vešia aj svoje filozofické postrehy zo sveta, jedla svojej ženy a nezabúda ani fotografický talent svojich dcér. „Kým tatko ve veľkém meste vážne veci rijéši, jeho lásky sa fčera v levandule focá,“ napísal v trnavskom nárečí predseda OĽANO k fotke svojich dcér. 

Čo sa týka akademicky relevantných titulov, má v tom jasno: „Dr. Oetker… jediná istota nám zostala, že aspoň tento ujo titul nemá falošný. Ostatní v strachu riešia, že tituly preverí všetkým zákon a nie selektívny lynč.“

image

GALÉRIA Návrat Andreja Danka do politiky nie je taký nereálny. Prichádza aj nová várka memečiek

Ešte ako premiér riešil aj záhadu kancelárskych šuplíkov. „Štvrť na polnoc s ministrom životného prostredia. Time to go home.“Premiér sa „ukázal“ aj tým, že vytiahol obsah šuflíka, ktorý nazval Pelleho inštrumenty. „Mám v kancelárii pár skriniek a tie majú pár zásuviek. Nuž a teraz som otvoril jednu dosial neotvorenú v “spálni” a tu si pán bývalý premiér niečo zabudli. Niečo napísané parúsky, niečo o bejbíz, nejaký gélik vo flaštičke, nejaké kábliky. Tak, keď ho niekde stretnete, tak ho pošlite pre jeho “inštrumenty“. PS: Trošku sa obávam otvoriť iné šuflíčky,“ napísal Matovič na Facebooku.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 15:18