Pár Funko Pop figúrok vymenil za dva Cadillacy.Instagram/ Grailmonster/
StoryEditor

Zberateľská vášeň sa mu vyplatila. Pár Funko Pop figúrok vymenil za dva Cadillacy

Honza Srp10.04.2023., 15:00h

Výrobcovia zberateľských figúrok Funko Pop sa síce nedávno museli vysporiadať s obrovskou stratou, medzi zberateľmi je však o ich výrobky stále veľký záujem. Dôkazom je aj jeden zberateľ, ktorý dve plastové figúrky vymenil za skutočné autá značky Cadillac.

Lajkuj Brainee.sk na

Určite si ich už niekedy videl. Roztomilé plastové figúrky známych popkultúrnych postavičiek s veľkými hlavami na teba pozerajú pri každej návšteve obchodu s komiksmi či počítačovými hrami. Už viac ako 20 rokov ich vyrába americká spoločnosť Funko a k dnešnému dňu už bolo vytvorených cca 10 tisíc druhov, uvádza iDnes.cz.

Väčšina z nich nemá oveľa väčšiu hodnotu ako kus plastu, z ktorého sú vyrobené, napokon začiatkom roka majitelia spoločnosti neváhali kvôli uvoľneniu skladu zničiť postavičky v hodnote minimálne 30 miliónov dolárov. Zatiaľ čo hodnota akcií spoločnosti sa razantne prepadla, fanúšikovia na roztomilé figúrky nezanevreli, a aj naďalej sa vymieňajú za astronomické ceny.

Unikátna figúrka

Ako sa na nich dá zarobiť, ukázal zberateľ, vystupujúci na internete pod prezývkou Junot Ignacio. Vyhliadol si k tomu postavičku Freddyho, čo je niečo ako maskot značky, ktorý vyšiel už v nespočetných variáciách. 

image

Unikátna figúrka bola vytvorená iba v počte 24 kusov. 

Instagram/ Grailmonster/

Tou najcennejšou je však tá vydaná pri príležitosti konania festivalu Diego Comic-Con v roku 2019, ktorá bola vytvorená iba v počte 24 kusov. Ignacio ich má v držbe 18 a keďže zvyšných šesť kusov nie je na predaj, mohol si vlastne pri ich plánovanom predaji určiť cenu, akú chcel. Zatiaľ čo predtým sa jeden kus predával za zhruba cenu päťtisíc dolárov, zberateľ cenu takmer späťnásobil.

image

Marian prebral biznis po náhlej smrti otca, miluje luxusné superšporty: Proti označeniu milionár z Lučenca už ani nebojujem

Najnovšie Cadillacy 

Teraz sa šiestich z nich zbavil, výmenou za dve vozidlá Cadillac Escalades, cena jedného z nich pritom začína na 80-tisíc dolároch, čo je zhruba 74-tisíc eur.

Ignacio sa svojou rekordnou transakciou rád chváli na sociálnych sieťach, väčšina členov zberateľskej komunity mu však nemôže prísť na meno. „Zberateľstvo má byť o zábave a vášni, nie o peniazoch a manipulácii s trhom,“ povedal v súvislosti s predraženými postavičkami magazínu Kotaku ďalší preslávený zberateľ Frank „GrailMonster“ Giaramita. Výpovednú hodnotu tejto ušľachtilej myšlienky však trochu narúša fakt, že on sám vlani neváhal minúť vyše 100-tisíc eur za dve postavičky z filmu Charlie a továreň na čokoládu.

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 20:45