Muž zavraždil dvoch pacientov, aby mal pokoj.Oliver Raupach, Whitesession/Wikipedia, Pixabay
StoryEditor

Zdravotník zabil pacientov, lebo sa cítil po opici zle. Do práce chodieval často opitý

Nikola Michalkova08.02.2023., 12:00h

Stavy po prepitej noci nie sú nič moc. Len málokto to však rieši vraždou.

Lajkuj Brainee.sk na

Nielen za volantom, ale aj v práci je alkohol nesprávnou voľbou. Muž zabil dvoch svojich pacientov, pretože mu pravdepodobne bolo z alkoholu zle. Jeho motívy môžu byť rôzne. 

Incident v mníchovskej nemocnici

Prípad, ktorý sa stal v jednej z najlepších nemocníc v Mníchove Rechts der Isar, je naozaj hrôzostrašný. 26-ročný Mario G., ktorý v nemocnici pracoval ako zdravotnícky pracovník, sa na súde priznal, že je zodpovedný za vraždu dvoch pacientov. Tých mal pripraviť o život, aby mohol vyspať opicu. Ako sa sám vyjadril, do práce chodieval bežne s alkoholom v krvi a niet sa čomu čudovať, že sa asi necítil najlepšie. Zároveň odhalil, že je schopný denne minúť 150 eur na alkohol. „Keď som mal ísť do práce, minul som polovicu fľaštičky parfumu, aby to zo mňa necítili,“ tvrdil pred sudcom. Pacientov mal usmrtiť najmä preto, lebo asi zažíval stavy, ktoré sú typické po konzumácii alkoholu a chcel mať od nich pokoj, píše sa na portáli LadBible.

image

Matka vyhladovala svoje 18-mesačné dieťa vegánskou stravou na smrť. Súd ju nekompromisne odsúdil na doživotie

Mario mal predstierať, že je na pozícii zdravotnej sestry a priznal, že rád liečil pacientov aj napriek tomu, že na to nemal potrebnú kvalifikáciu. Prokurátori na súde uviedli, že sa Mario rád hral na lekára, pričom to nerobil často. Počas svojej hry tajne podával pacientom injekcie, v ktorých sa nachádzali smrtiace „koktejly“ liekov, pričom si mal pri tejto činnosti užívať svoju „mocenskú pozíciu.“

Súčasťou hry mal byť aj známy básnik

Muž, ktorý Mariovu hru na doktora prežil, je známy nemecký básnik Hans Magnus Enzensberger, ktorého oživili po tom, čo mu podal sedatíva diazepam a lorazepam. Lieky sa majú používať pri záchvatoch, úzkostiach alebo agresívnych pacientoch. Zatiaľ čo básnik mal šťastie, obeťami tejto zvrátenej hry sa stali dvaja pacienti vo veku 80 a 89 rokov. 

Svoj čin ľutuje

Ak súd Maria uzná vinným, za vraždu dvoch ľudí mu hrozí doživotie. Sám svoj čin ľutuje, hoci na to je už neskoro. „Urobil som veľkú chybu. Keďže som bol opitý, mal som len jednu možnosť: dať im sedatíva. Je mi to veľmi ľúto,“ povedal na súde.

image

Muž v nemocnici pracoval väčšinou s alkoholom v krvi.

Oliver Raupach/Wikipedia
 

Podľa prokuratúry sa Mario správal mimoriadne sebecky, keď sa mal vedome rozhodnúť ohroziť svojich pacientov len preto, aby sa vo svojom opitom stave mohol venovať svojmu telefónu, a navyše, kým prežíval opicu. Mario tvrdí, že nechcel nikoho zabiť, len chcel mať v práci pokoj. 

Sudca ale vyjadril svoju neistotu. Pochybuje, že by jeho správanie mohla ovplyvniť konzumácia alkoholu, keďže obvinený je 180 centimetrov vysoký a má priemernú hmotnosť. Prokuratúra zároveň hovorí aj o motivácii muža, ktorou mohla byť aj záľuba v sledovaní resuscitácie pacientov, čo potvrdil aj obvinený. „Mohol som potom priateľom a rodine opäť povedať, že som mal v práci resuscitáciu,“ povedal pred sudcom. Celkové podozrenie na Maria vyjadril doktor, ktorý si mal všimnúť, že sa stav pacientov pod jeho dohľadom zhoršoval. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 23:56