Konšpiračné teórieEkamelev/Unsplash
StoryEditor

Titanic sa nepotopil, vnútri Zeme sa nachádza prázdnota, špehujú nás komáre. Tieto konšpiračné teórie ťa zaskočia

Nikola Michalkova25.01.2023., 15:00h

Konšpiračné teórie sú vo svete veľmi rozšírené. Objavujú sa stále a niektoré z nich sú naozaj bizarné.

Lajkuj Brainee.sk na

Okrem tých, ktoré všetci poznáme, ako napríklad že Zem je plochá či 5G čipy vo vakcínach na covid-19, sa objavili aj iné, ktoré sú bizarné, ale možno sa k tebe až tak často nedostávajú. 

Komáre špehujú ľudí

Možno si aj ty zachytil teóriu, ktorá sa týkala holubov - že sú vládne drony, ktoré nás majú špehovať. Zabudni teraz na holuby. Existuje už teória na inom leveli, ktorá hovorí o komároch. Túto teóriu priniesol na svetlo sveta TikToker Liam Dixon, ktorý pridal video, v ktorom spomína klip, ktorý koloval po internete. Muž v ňom tvrdil, že našiel komára, ktorý mal na chrbte vytlačené záhadné číslo 38. „Niektorí ľudia hovoria, že tento muž len chová komáre, aby na nich robil vedecké pokusy, a preto im na chrbát nejakým spôsobom pripevňuje čísla, aby ich mohol sledovať,“ uvádza sa na portáli Unilad.

image

Niektorí ľudia veria, že komáre sú roboti, ktorí sledujú ľudí.

Itsliamdixon/Tiktok

Aj napriek tomu, že toto vysvetlenie by dávalo zmysel, niektorí ľudia si aj tak hovoria svoje a tvrdia, že komáre sú v skutočnosti roboti, ktorí slúžia na sledovanie ľudskej populácie. 

Titanic sa nepotopil

Každý poznáme tragickú udalosť z apríla 1912, kedy sa potopil najslávnejší parník Titanic v Atlantickom oceáne. Nikto o tom nepochybuje, až doteraz. Na TikToku sa objavilo video jednej ženy, ktorá v ňom tvrdí, že sa Titanic vôbec nepotopil. Vo videu vysvetľuje, že bol vyrobený v roku 1912. Spoločnosť White Star Line okrem Titanicu postavila loď Olympic a Britannicu. Zároveň ale dáva do pozornosti podobnosť medzi loďou Olympic a Titanicom. Tvrdí, že nikto okrem staviteľov nevedel, ako lode vo vnútri vyzerajú, preto by len ťažko spoznal, v ktorej lodi sa skutočne nachádza, píše sa na portáli Unilad.

A tu prichádza tá šialená teória. Podľa nej sa spoločnosť White Star Line spoliehala práve na neznalosť interiérov, aby oklamala celý svet a loď zámerne potopila, pričom zabila stovky ľudí. A to len preto, aby si vyžiadala peniaze z poistenia. „Loď Olympic bola na vode už nejaký čas, blížil sa jej dôchodok a spoločnosť to vedela. Povedali si, že výroba Titanicu by stála veľa peňazí a oprava Olympicu by bola ešte drahšia, tak čo keby sme namiesto toho poslali Olympic, potopili ho, a vyžiadali si peniaze z poistky.“ 

Čo je ale šialenejšie je, že sa našli ľudia, ktorí tejto teórii uverili a skutočne pripustili, že namiesto Titanicu sa vlastne potopila iná loď. 

Zem je dutá

Konšpiračných teórií o našej planéte je už viac než dosť. Riešilo sa, či je Zem plochá alebo guľatá, čo spôsobilo rozdelenie ľudí do dvoch táborov. Objavila sa aj ďalšia teória, ktorá sa týka našej krásnej planéty. Tentokrát sa hovorilo o tom, že Zem je dutá. 

Tí, ktorí sa hlásia k myšlienke dutej Zeme veria, že planéta nie je úplne taká pevná, ako si myslíme. Sú presvedčení o tom, že pod povrchom Zeme sa nachádza obrovská obývateľná prázdnota. Veria, že pod pôdou, po ktorej kráčame, sa nachádza obrovská dutina. Iní zas tvrdia, že dostať sa do prázdnoty je možné cez najhlbšie jaskyne. A objavili sa aj tvrdenia, že vnútri Zeme sú skutočné mestá. A niektorí tvrdia, že sa tam nachádzajú mimozemšťania alebo démoni. Informácie priniesol portál Blaze. 

image

Teória dutej Zeme hovorí o tom, že sa vnútri skrýva prázdnota, v ktorej bývajú mimozemšťania či démoni.

C. Durand Chapman/Wikipedia

O tejto teórii dokonca vyšla aj kniha, ktorej autor, Rodney Cluff, tvrdí: „Moja predstava o dutej Zemi, založená na mojom výskume, je taká, že plášť Zeme je hrubý vyše 1200 kilometrov, od vonkajšieho po vnútorný povrch. Polovicu planéty zaberá povrchová hmotnosť, potom je tu prázdny priestor a ešte niečo.“

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:58