Zašil sa v kamióne a z nudy si krátil čas otváraním zásielok, našli ho až policajti.Brainee X Canva/
StoryEditor

Zdrogovaný brigádnik sa „zašil“ v ​​návese medzi balíkmi. Kamión s ním odišiel preč

iDnes.cz05.01.2023., 15:00h

V nákladovom priestore kamiónu sa chcel „zašiť“ brigádnik prepravnej spoločnosti z Brna, ktorého zmohli užité drogy a nakladanie balíkov. Zaliezol medzi zásielky, aby si oddýchol, lenže kamión medzitým vyrazil na cestu do Zlína aj s čiernym pasažierom.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď vodič kamiónu dorazil na miesto určenia, zistil, že má na návese rozrezanú plachtu a vo vnútri hromadu otvorených balíčkov. Zalarmoval preto políciu, píše sa na webe iDnes.cz.

image

Ako vyzerá najšpinavšia práca na svete? Potápači pracujú v kanalizáciách v otrasných podmienkach

„Podľa prvotného vyšetrovania sa policajti domnievali, že niekto odcudzil tovar prevážaný v škatuliach a sám potom vyskočil z kamiónu von. Po príchode kriminalistického výjazdu však vyšlo najavo, že vo vnútri kamiónu sa ešte stále ukrýval muž, ktorý zrejme nestihol utiecť,“ popísala policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková.

Naložil aj seba

Brigádnik policajtom rozprával báchorku o tom, že pôvodne išiel z Brna s dvoma kamarátmi, ktorí vybrali obsah balíčkov a vyskákali z kamiónu. On sám údajne nemal dôvod utekať, pretože nič neukradol. „Tento príbeh sa ale nezdal skúseným kriminalistom pravdepodobný,“ doplnila hovorkyňa.

image

Darwinove ceny pre rok 2022: Vojak namiesto nepriestrelnej vesty použil Macbook či kňaz, ktorý sa utopil až na druhýkrát

Stačila chvíľka a dvadsaťdeväťročný muž sa priznal, že pri práci v prepravnej spoločnosti užil drogy a potom začal nakladať balíčky do návesu. Po chvíli práce „naložil“ aj seba, lenže pred odchodom kamiónu nestačil vyliezť. V priebehu cesty bezdôvodne otváral nožom jednotlivé balíčky a rozrezal aj plachtu návesu, aby sa pozrel, kadiaľ idú.

„Keď prišli do Zlína, vyliezť už nestihol, pretože počul, že vodič volá políciu. Potom sa už len pri postupnom vykladaní balíčkov presúval ďalej, aby ho nikto nevidel,“ popísala Kozumplíková. 

Mladý muž má za sebou osem rokov v rôznych väzniciach. Z posledného výkonu trestu ho prepustili v septembri minulého roka. Teraz je podozrivý zo spáchania trestného činu poškodenia cudzej veci, za čo môže stráviť ďalší rok za mrežami.

Portál Idnes.cz patrí do vydavateľstva Mafra, ktoré vlastní aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:11