FIFA 23Electronic Arts/
StoryEditor

FIFA 23 bude definitívne posledná. Sleduj úprimný trailer a všetky novinky, ktoré o hre vieme

iDnes.cz21.07.2022., 10:00h

FIFA 23 bude po tridsiatich rokoch posledným dielom zavedenej série, o ktorý sa postará vydavateľstvo Electronic Arts. V novom a nezvyčajne úprimnom traileri môžeme vidieť, že sa autori opäť vydali skôr cestou mierneho pokroku.

Lajkuj Brainee.sk na

V minulých rokoch by nám nový trailer na ďalšiu „fifu” za samostatný článok ani nestál, tento rok je však situácia iná. Jednak ide o posledný diel zavedenej série, o ktorý sa postará vydavateľstvo Electronic Arts, a k tomu všetkému je trailer na pomery športových hier až nezvyčajne informatívny, píše Honza Srp z iDnes.cz.

Nielenže v ňom môžeme vidieť detailne spracované tváre futbalových hviezd, na ktoré si EA zaistilo licencie, ale navyše aj dostaneme priamo ukážku z toho, ako bude vyzerať dianie priamo na ihrisku, a to vrátane užívateľského interface.

image

FIFA oznámila, kde sa budú hrať Majstrovstvá sveta 2026. Futbalisti proti sebe nastúpia v USA, Mexiku aj Kanade

V porovnaní s predchádzajúcimi dielmi, ktoré vyzerali skôr ako hiphopové videoklipy, ide o jednoznačný pokrok. A na čo sa teda môžeme tento rok tešiť?

Revolúciu nečakaj

V prvom rade na vylepšenú technológiu HyperMotion 2 známu z minulého dielu, ktorá za pomoci umelej inteligencie ponúka ešte o kus realistickejšie pohyby. Áno, znie to ako klišé a o vyloženú revolúciu zase nejde, na druhú stranu po pár absolvovaných zápasoch môžem povedať, že novinky sú skutočne viditeľné aj okom občasného hráča.

Ďalej je to potom oveľa väčší dôraz na ženský futbal, čo je zrejmé už z toho, že prvýkrát v histórii sa na obal hry dostala aj futbalistka. Samantha Kerrová je jednou z najväčších osobností ženského futbalu vôbec. Okrem toho, že je kapitánkou austrálskej reprezentácie a držiteľkou rekordu za najviac gólov v histórii americkej ženskej ligy NWSL, je aj autorkou najkrajšieho gólu britskej FA Women‘s Super League minuloročnej sezóny.

image

Obal hry FIFA 23

Electronic Arts/

Aj ich pohyby budú viac zodpovedať skutočnosti (o motion capture sa totiž postarali ženy) a v neposlednom rade hra obsahuje aj oficiálnu licenciu na ženské majstrovstvá sveta, ktoré sa budúci rok odohrajú v Austrálii. Že majú v EA licenciu aj na to mužské, čo bude v decembri v Katare, je snáď zbytočné dodávať.

Radosť PC hráčov

Radosť budú mať aj hráči na PC, ktorí sa tento rok konečne dočkajú vylepšených „next-gen“ variantov, ktoré vlani boli k dispozícii iba pre konzoly „novej generácie.“ Navyše do hry pribudla možnosť cross-play, takže si už zahráte so svojimi priateľmi bez ohľadu na to, akú majú doma platformu.

image

All Inclusive vo vychytenej slovenskej destinácii

To sa však netýka majiteľov „starých“ konzol, hráči s Xbox One si zahrajú len s tými na PS4 a naopak. Hry by sme sa mali dočkať už tradične niekedy na prelome septembra a októbra.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:50