Poprad zaviedol pre miestnych bezplatnú MHDUnsplash/mitchell Johnson/
StoryEditor

Toto slovenské mesto zavádza bezplatnú MHD. Chce dosiahnuť väčšiu ekologizáciu a pomôcť miestnym

TASR02.09.2022., 08:00h

Bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) pre cestujúcich s trvalým bydliskom v meste spustili vo štvrtok v Poprade. Preprava bude pre Popradčanov bezplatná do konca tohto roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Obyvatelia s trvalým pobytom v meste si môžu aktivovať predplatný cestovný lístok „Cesta za zdravím” v novom infocentre na autobusovej stanici v Poprade. Aktivácia PCL je bez poplatku, podmienkou je nový typ dopravnej karty s fotkou vydávaný od decembra minulého roka. Informovala o tom Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, ktorá MHD prevádzkuje.

image

Hádajú sa kvôli financiám a vzdávajú sa auta. Zisťovali sme, ako zdražovanie zmenilo život mladým Slovákom

„Cesta za zdravím” umožní Popradčanom cestovať MHD výhodne po celý rok. Mestskí poslanci schválili bezplatnú MHD od septembra do konca tohto roka na májovom zasadaní.

Chcú eliminovať počet áut

Cieľom zmeny bolo podľa radnice v čo najväčšej miere eliminovať osobné motorové vozidlá, a tak prispieť k ekologizácii mesta, ako aj zvýhodniť samotných obyvateľov a pomôcť im zmierniť náklady na život.

image

Poprad zaviedol pre miestnych bezplatnú MHD

Unsplash/tolu Olarewaju/

Mesto uvádzalo, že návrh platí pri súčasnej finančnej kondícii samosprávy a pokiaľ dôjde k jej zhoršeniu, so súhlasom dopravcu bude nútené pristúpiť k zmene tarifných podmienok, ako aj samotnej prevádzky MHD.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 19:50