DiCaprio a jeho jachtaTASR/AP/Evan Agostini/Facebook/Loïc Abadie
StoryEditor

Pokrytec DiCaprio? Vyzýva k zníženiu uhlíkovej stopy, sám si užíva luxus na neekologickej jachte za 110 miliónov

Lukáš Kovalčík11.01.2022., 15:20h
Známy herec z filmu Don't Look Up je mimo kinematografie preslávený ako zapálený environmentálny aktivista bojujúci za životné prostredie. Najnovšie fotky však ukazujú, že si svoj eko imidž pravdepodobne značne vylepšuje.
Lajkuj Brainee.sk na

DiCaprio je známym veľvyslancom OSN pre klimatické zmeny, ktorý tento ekologický problém nazval najnaliehavejšou hrozbou, akej čelí celý náš druh.

Ale zatiaľ čo Leonardo DiCaprio vyzýva fanúšikov aby konali, on zvykne svoj čas tráviť na jednej z najväčších a najviac neekologických jácht na svete.

Eko pokrytec?

Super luxusná jachta, ktorá má na najvyššej zo šiestich palúb dokonca pristávaciu plochu pre helikoptéry, vyprodukuje podľa denníka Daily Mail pri plavbe na vzdialenosť sedem míľ toľko uhlíka, koľko vyprodukuje priemerné auto za rok. 47-ročný herec už od Silvestra dovolenkuje neďaleko karibského ostrova St. Barts – ihriska pre svetových miliardárov.

Jachta Hercova jachta Facebook/Loïc Abadie

​To akosi neladí s jeho imidžom eko aktivistu, ktorý si nedávno upevnil aj účinkovaním v populárnej satire od Netflixu Don't Look Up, kde stvárňoval idealistického vedca. 

​Hviezda Titanicu a jeho priateľka sa na Silvestra na jachte bavili s množstvom známych celebrít po galavečeri UNICEF, na ktorom sa zúčastnil aj šéf Amazonu Jeff Bezos, boxer MikeTyson či britskou popová hviezda Dua Lipa.

Nie je to prvýkrát

Leonardo DiCaprio bol už v minulosti označovaný ako „eko-pokrytec“, pretože zvykol vo veľkom lietať súkromnými lietadlami. Fanúšikov síce vyzýva k tomu, aby znížili svoju uhlíkovú stopu, on sám však neváhal cestovať obrovské trasy lietadlom. Napríklad v roku 2016 letel 8000 míľ súkromným lietadlom, aby si prevzal environmentálnu cenu v New Yorku.

Lietadlo Herec v lietadle Twitter/Bruce Benamran

Len o 24 hodín neskôr sa DiCaprio objavil vo Francúzsku na pompéznom galavečeri Cinema Against AIDS, kde mal prejav. Hollywoodska hviezda okrem spomenutých vecí pre planétu urobila veľa, no tieto fakty zanechávajú na jeho ekologickom odkaze zbytočnú škvrnu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:39