Umelá inteligencia ti môže vygenerovať otázky, ktoré sa ťa môžu opýtať na pohovore.Racool_studio, Brainee x Canva/Freepik
StoryEditor

Čaká ťa pohovor a nechceš pohorieť? ChatGPT môže byť veľkým pomocníkom. Poradí ti, ako sa najlepšie pripraviť

Nikola Michalkova27.05.2023., 14:00h

Pohovor do práce spôsobuje stres viacerým z nás, najmä ak nám na pozícii záleží. Tieto tipy od umelej inteligencie ti môžu pomôcť zabodovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak ťa čaká pohovor na pracovnú pozíciu, ktorú naozaj chceš dostať, pravdepodobne premýšľaš nad tým, aké otázky sa ťa môžu opýtať. Táto nevedomosť spôsobuje aj stres. V článku sa dočítaš, ako uspieť na pohovore podľa umelej inteligencie. 

Triky na pohovor

Na TikToku sa stretávame s rôznymi tipmi, a nevyhli sa ani pracovnému svetu. Pohovory dokážu spôsobiť vrásky na čele viacerým, najmä strach, čo sa ťa asi budú pýtať. Používateľka TikToku ale prišla s riešením, ako túto nevedomosť aspoň o niečo prekonať. A podľa jej slov by tento tip mal fungovať pri akejkoľvek práci. 

image

Umelá inteligencia prevalcuje mnoho profesií. Odborníci radia, čo sa máš naučiť a rozvýjať, aby si nebol ohrozený

Hannah Goefft nedávno pridala video, v ktorom ukazuje, ako pomocou umelej inteligencie ChatGPT získa možné otázky, ktoré sa môžu na pohovore opýtať. „Toto je najjednoduchší spôsob, ako sa pripraviť na pohovor, ktorý sa hodí pre každú prácu,“ povedala TikTokerka. 

Ale pýtaš sa, ako na to? Hannah odporúča do ChatGPT vložiť skopírovaný opis požadovanej pracovnej pozície. „Potom mu povieme, aby vygeneroval otázky na pohovor pre každý bod opisu práce a analyzoval opis práce na desať najdôležitejších kľúčových slov,“ vysvetľuje. 

Hannah pracuje ako marketingová manažérka na trhu s náborom zamestnancov v oblasti technológií. Vo svojom videu ukázala niekoľko záberov, na ktorých sa zobrazujú otázky vygenerované umelou inteligenciou.

@hannagetshired I dont think I’ll ever get over hacking life with AI #chatgpt #interviewtips #interviewhacks #interviewquestions #interviewprep #jobsearchhacks #jobsearchtips #jobseeker ♬ original sound - hanna gets hired

„Potom, ako vám vygeneruje otázky, urobte si brainstorming odpovedí na každú otázku a uistite sa, že príklady, ktoré uvádzate vo svojich odpovediach, zodpovedajú desiatim kľúčovým slovám. Nemusíte ich nevyhnutne vysloviť, ale chcete, aby vaše príklady dokazovali, že tieto zručnosti máte,“ hovorí.

„Takto budete mať istotu, že zdôrazňujete tie najdôležitejšie časti svojich skúseností, a nie len projekty, na ktoré môžete byť hrdí, čo nemusí byť vždy to isté.“

Niektorým naozaj zafungoval

V komentároch pod videom sa objavilo množstvo ľudí, ktorí sa podelili so svojou skúsenosťou, keď tento tip vyskúšali. „Robím to už niekoľko týždňov a teraz ma letecky prepravujú do iného štátu na druhý pohovor do mojej vysnívanej práce,“ napísal používateľ. 

image

Dostaneš padáka kvôli AI? Podľa prieskumu je viac než možné, že prácu za teba prevezme ChatGPT

„Viem, že sa mi to podarilo. Robím to niekoľko týždňov a moje pohovory dopadli dobre! Za tri týždne som dostal dve ponuky!“ napísal ďalší.

Celý trik spočíva v tom, že použiješ umelú inteligenciu, aby ti vygenerovala otázky, ktoré sa ťa môžu opýtať na pohovore. Budeš mať tak pripravenú odpoveď, budeš pôsobiť sebaistejšie a aspoň budeš vedieť, čo chcú od teba približne počuť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 22:15