Masturbácia môže spôsobiť vypadávanie vlasovUnsplash/dainis Graveris/
StoryEditor

Popredný vlasový chirurg varuje mužov: Príliš veľa masturbácie? S vlasmi to spraví neplechu

kam14.05.2022., 14:00h

Muži by sa mali mať na pozore. Venovanie sa „samému sebe” totiž môže priniesť nečakaný problém, ktorý sa len tak neskryješ.

Lajkuj Brainee.sk na

Masturbácia je takmer pre každého prirodzená (len to nie je niečo, čím sa budeme chváliť, všakže), no okrem pozitív, ktoré prináša, je tu podľa dlhoročného špičkového chirurga na transplantáciu vlasov aj jeden nepríjemný efekt. A najhoršie na tom je, že môže prezradiť každého. Ide totiž o to, že príliš veľa masturbácie môže spôsobiť vypadávanie vlasov.

Nemusíš hneď panikáriť

Predtým, ako prepadneš panike, doktor Umear Ahmad z kliniky na transplantáciu vlasov Juvida dodáva, že ak by sa niečo také stalo, musel by si masturbovať nonstop, píše portál LadBible. Podľa jeho slov sa na neho v minulosti obrátilo množstvo mužov s otázkou, či by trochu „sólo milovania” neviedlo k vypadávaniu vlasov. 

image

Vypadávanie vlasov

Unsplash/towfiqu Barbhuiya/

V reakcii na to Ahmad vysvetlil, že hoci vitamín A, ktorý sa nachádza v ejakuláte, je dôležitý pri vypadávaní vlasov, chlap by musel „v podstate nonstop masturbovať“, aby videl nejaký viditeľný rozdiel. Ak máš pocit, že si sa v predchádzajúcich riadkoch našiel, zrejme by si sa mal obávať o svoju hrivu.

„Museli by ste mať dosť vážny nedostatok vitamínu A, kým by ste pocítili výrazné zhoršenie vlasovej línie. Museli by ste takmer nepretržite masturbovať počas dňa, kým by to malo nejaký vplyv na vaše vlasy. Teoreticky, ak ste dostatočne masturbovali, odpoveď je áno, ale v skutočnosti to na praktickej úrovni nebude mať žiadny skutočný vplyv na vypadávanie vlasov.”

image

Dnes je medzinárodný deň análneho sexu: Podľa prieskumov sa mu najčastejšie oddávajú mladšie ženy s vyšším vzdelaním

Zdravá strava je základ

Ak máš z nejakého dôvodu obavy o svoje hladiny vitamínu A, Ahmad odporúča prejsť na zdravú stravu, ktorá je bohatá na vitamíny a minerály. „Pokiaľ ide o vlasy, existuje veľa vitamínov, ktoré v ich zdraví zohrávajú úlohu, napríklad vitamín A je jedným z nich a nachádza sa v sperme. Vitamíny B, ktoré zahŕňajú biotín a vitamín A, D či E, sú niektoré z vitamínov, ktoré môžu byť prospešné popri rôznych mineráloch vrátane železa, zinku a selénu,“ dodáva.

Nezabúdaj na to, že bez ohľadu na to, koľko času „venuješ sám sebe”, všetky tieto vitamíny sa nachádzajú vo vyváženej strave, a preto nie je potrebné do seba každé ráno pchať rôzne tabletky. Jedno je však isté, na ľudí s plešinou sa už nikdy nebudeš pozerať tak, ako doteraz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:54