Hráči a streameri odhaľujú priehlbiny na hlavách, ktoré majú z dlhého nosenia slúchadiel.Tollfreeforwarding, Twitter/indylife, Desk_design/
StoryEditor

Naše telá sa menia z nadmerného používania technológií, streameri majú na hlavách od slúchadiel priehlbiny

Michal Čiernik16.06.2023., 13:00h

Hráči a streameri odhaľujú priehlbiny na hlavách, ktoré majú z dlhého nosenia slúchadiel.

Lajkuj Brainee.sk na

Vedci sa nás snažia už roky presvedčiť, že nás časté používanie mobilov, počítačov a herných konzol môže fyzicky zmeniť. Dôkazom toho sú modely ako Mindy - s textovým pazúrom či dvojitým očným viečkom, alebo groteskný model Michael, ktorý má znázorňovať hráčov videohier z doby o 20 rokov. Práve najnovší prípad hráča na Twitchi začal potvrdzovať tieto hrôzostrašné predikcie.

Hráč, ktorý si počas živého vysielania oholil hlavu pre charitu, zostal v šoku, keď zistil, že mu slúchadlá na hlave vytvorili priehlbinu. „Práve sa pozeráte na priehlbinu na mojej hlave, kde som mal pred chvíľou slúchadlá. Mám v hlave zas*aný zárez od slúchadiel,“ zhrozil sa Curtoss potom, čo si prešiel strojčekom po lebke a odhalil priehlbinu v tvare čelenky, ktorú spôsobil príliš dlhým nosením svojich slúchadiel.

Od vtedy sa solidárne o svoje "hráčske hlavy" podelili aj iní. Jeden muž odhalil, že sa priehlbina objavila po 14 hodinách nosenia slúchadiel.

Odborníci to predpovedali 

Tento zárez je však súčasťou predpovede odborníkov o tom, ako budú zanietení hráči vyzerať o 20 rokov, vrátane krvou podliatych očí a pľuzgierov na rukách. Groteskný model s názvom „Michael“ ukazuje, ako môže hrbenie sa nad konzolami ovplyvniť vášnivých hráčov.

image

Groteskný model s názvom „Michael“ ukazuje, ako môže hrbenie sa nad konzolami ovplyvniť vášnivých hráčov.

Twitter/koolaid/

Túto varovnú víziu pripravili výskumníci na základe celosvetovo získaných správ o fyzických dopadoch životného štýlu hráčov „Každý sa stretne s Michaelom, vizuálnou reprezentáciou budúceho hráča,“ povedal hovorca stránky, ktorá uskutočnila štúdiu.

image

Textový pazúr, dvojité viečka či menší mozog. Takto môžu vyzerať ľudia o stovky rokov

Podobnú predikciu predpovedali aj odborníci zo spoločnosti Toll Free Forwarding, ktorí zostrojili Mindy.  „Pred tým, ako sme spolupracovali s 3D dizajnérom na vytvorení budúceho človeka, ktorého telo sa fyzicky zmenilo v dôsledku častého používania smartfónov, notebookov a iných technológií, sme získali vedecký výskum a odborný názor na túto tému,“ uvádzajú tvorcovia na stránke.

Nie je to trvalé

Diera, hoci vyzerá strašidelné, nevytvára skutočnú priehlbinu v lebke. Hráčska hlava by sa dala prirovnať k stopám, ktoré zostávajú na tvári po tom, ako si ľudia zložia okuliare. Náruživí hráči môžu pri spozorovaní jamky na danú oblasť vyvíjať tlak alebo ju masírovať. Ďalším riešením je horúca sprcha, ktorá by mala pomôcť pokožke vrátiť sa do normálu.

Curtossovo video zaznamenalo na Twitteri viac ako 42 miliónov pozretí s tisíckami komentárov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:24