Muž si neveril kvôli svojmu nižšiemu vzrastu a tak podstúpil bolestivú operáciu nôh.Twitter/Punch Newspapers
StoryEditor

Muž podstúpil brutálne bolestivú operáciu na predĺženie svojej výšky. Dôvodom boli predsudky žien na rande

mor15.04.2023., 10:00h

Muž z Beverly Hills v Kalifornii podstúpil pomerne zložitú operáciu, len aby si predĺžil nohy, a to približne o 12,7 centimetra.

Lajkuj Brainee.sk na

Moses Gibson, 41-ročný vývojár softvéru, začal uvažovať o tejto operácii počas pandémie, keď si uvedomil, že kvôli svojej výške 170 centimetrov čelí viacerým predsudkom, píše sa na magazíne Lad Bible. Tie zažíval najmä na rande so ženami.

Operácia, ktorú podstúpil, sa nazýva Ilizarovova metóda; tá zahŕňa pomalé a bolestivé predlžovanie nôh. Proces spočíva v tom, že chirurgovia zlomia kosti v dolnej časti nohy a následne ich oddelia od seba. Potom je medzi kosti umiestnená kovová tyč, ktorá postupne predlžuje kosti vzhľadom na to, že kostné tkanivo rastie a zapĺňa medzeru medzi nimi.

image

Televízna šou búra všetky hranice. Pred tínedžermi sa vyzliekli muži, aby demonštrovali „skutočné“ veľkosti penisov

Stotisíc za desať centimetrov

Po vynaložení desiatok tisíc dolárov na bolestivú operáciu na predĺženie výšky 41-ročný muž konečne dosiahol svoju vysnívanú výšku 180 centimetrov. Tento zákrok ho stál cez 98-tisíc dolárov.

A ako to celé prebiehalo? Trikrát denne musel Moses podstupovať bolestivú procedúru, pri ktorej mu zariadenie rozťahuje kosť milimeter po milimetri. „Dajú ti silné lieky proti bolesti, pretože sú chvíle, keď to naozaj veľmi bolí a musíš sa cez to len preniesť,” vyjadril sa Moses k otázke, ako bolesť zvládal. 

Spencer podstúpil operáciu v auguste minulého roka a odvtedy si prešiel dlhým procesom rehabilitácie. Musel sa naučiť chodiť s novou dĺžkou nôh a cvičiť, aby si posilnil svaly, ktoré boli oslabené počas rehabilitácie. Napriek bolesti a ťažkostiam, ktoré zažil počas procesu, tvrdí, že je teraz šťastnejší a sebavedomejší.

Je to šialená vec

„Stal som sa menej váhavým a menej sa obávam toho, aký dojem zanechávam na ženách, keď s nimi randím. Teraz mám aj priateľku. Začal som nosiť šortky a fotiť si celé telo, čo som doteraz nikdy nerobil,” opisuje svoju skúsenosť Moses. Aj keď jedným dychom dodáva, že to, čo prežíval a aký vzťah mal k svojej výške a telu, nebolo nič zdravé a ani príjemné. „Je to šialená vec, ktorú by nikto nemal cítiť."

Spencer sa nebojí kritiky, ktorá sa v súvislosti s touto operáciou často vyskytuje. Tvrdí, že jeho rozhodnutie bolo osobnou voľbou a že nechce, aby sa týmto rozhodnutím zaoberali iní ľudia. Spolu s tým chce zdieľať svoj príbeh, aby pomohol iným ľuďom, ktorí sa cítia neisto kvôli svojej výške.

image

Vrchol nevkusu a prekročenie hraníc. Odborníci varujú pred novým TikTok trendom - ženy postujú svoje operácie

Britská zdravotná poisťovňa uvádza, že proces predlžovania nôh môže byť možnosťou, ak máš obzvlášť krátke nohy. Odborníci však varujú, že táto zdĺhavá operácia môže priniesť aj komplikácie, ako je zlá tvorba kostí, zlomenina a infekcia - preto sa vo všeobecnosti neodporúča.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:17