Tento módny doplnok ťa zbaví menštruačných bolestí. Ovládaš ho cez aplikáciuTwitter/firefinchsw/
StoryEditor

Naozaj skvelá správa pre ženy. Nový módny trend by mohol pomôcť s menštruačnými bolesťami

Michal Čiernik09.02.2023., 10:00h

Nové High-tech body od maďarskej spoločnosti Alpha Femtech nie je len pekný módny doplnok, ale mal by aj zmierniť menštruačné bolesti.

Lajkuj Brainee.sk na

Pred dvoma rokmi sa na sociálnych sieťach objavilo oznámenie od maďarského start-upu s názvom Alpha Femtech, v ktorom hľadali dobrovoľníkov, aby pomohli pri testovaní a vývoji nového body, ktorého cieľom je znížiť menštruačné bolesti. Jednou z dobrovoľníčiek bola aj 33-ročná Paula Fischer, ktorá, rovnako ako mnoho žien, zažíva počas menštruácie silné bolesti. „Počas menštruácie som mala často také bolesti, že som nemohla vstať z pohovky a pracovať,“ hovorí Paula, ktorá žije v Budapešti.

Vykurovací panel s desiatimi úrovňami

Uchádzačky museli vyplniť prieskum o svojom menštruačnom cykle a následne lekár vybral najvhodnejšie účastníčky. Tie potom dostali na vyskúšanie dámske inteligentné tech body s názvom Artemis. Tento špeciálny módny doplnok obsahuje zdroj integrovaného tepla a mikrovibrácie, dve medicínsky overené techniky na odstránenie menštruačných bolestí. Produkt je prepojený s aplikáciou umožňujúcou užívateľovi nastaviť silu a úroveň potrebnú na utlmenie bolesti.

Paula hovorí, že keď mala na sebe body počas testovania, menštruácia bola pre ňu „úplne iná skúsenosť“. Nepociťovala takmer žiadnu bolesť. Dodáva, že materiál body, ktorý je vyrobený zo zmesi merino vlny a umelých vlákien, je k tomu všetkému „pohodlný a príjemný na nosenie“.

Bude stáť približne 220 eur

Body má na svedomí spoluzakladateľka Alpha Femtech Anna Zsofia Kormos, ktorá má doktorát z nositeľných inteligentných technológií so zameraním špeciálne na menštruačné zdravie. „Rozprávali sme sa s 350 ženami o ich menštruačných návykoch, aby sme mohli vyvinúť produkt, ktorý je pre používateľov najpríjemnejší,“ hovorí pani Pelczerová, členka vývojového tímu. Dodáva, že ona a pani Kormos chceli, aby bodyčko v hodnote 220 EUR vyzerala skôr ako módna položka než ako zdravotnícka pomôcka.

image

Hnevá má, keď ženy povedia gynekológovi, že si občas cvrknú a on len mávne rukou, hovorí fyzioterapeutka

V súčasnosti má zariadenie k dispozícii dve funkcie, vykurovací panel s desiatimi úrovňami a funkcia mikrovibrácie má päť modulov vĺn na desiatich úrovniach intenzity. V blízkej budúcnosti sa spoločnosť chystá integrovať viacero nových funkcií, napríklad meranie telesnej teploty alebo zaznamenávanie údajov na meranie objektívnej menštruačnej bolesti. Toto bodyčko bude dostupné v obchodoch na konci tohto roka.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:27