Motorola Edge 50 NeoBrainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

Skvelý telefón bez kompromisov? Nová Motorola Edge 50 Neo zaujme dizajnom a urobí z teba hviezdu sociálnych sietí

Natívny obsah27.09.2024., 17:00h

Motorola Edge 50 Neo je mobil, ktorý si mladá cieľovka zamiluje. Spája v sebe totiž úplne všetko, čo vo svojom zariadení chceme mať - a to úplne bez kompromisov.

Lajkuj Brainee.sk na

Vybrať si v dnešnej dobe nový telefón, ktorý bude spĺňať všetky naše vysoké požiadavky môže byť poriadne náročné. Kvalitný hardvér, dobré fotoaparáty, dlhá výdrž, zaujímavé „fíčurky” či dizajn, ktorý sa nestratí v dave desiatok iných modelov? A to všetko za cenu, ktorá nezruinuje celý tvoj rozpočet? Motorola však so svojim novým modelom Edge 50 Neo ukazuje, že všetko sa dá skĺbiť do jedného modelu. A pridáva k tomu ešte omnoho viac.

Motorola Edge 50 Neo zaujme už na prvý pohľad. Dostupná je v štyroch nádherných farbách PANTONE - Grisaille (sivá), Lattè (hnedá), Nautical Blue (modrá) a Poinciana (červená). Poslednú spomínanú sme mali možnosť testovať a vyzerá úchvatne. Zadná strana telefónu má navyše povrchovú úpravu z vegánskej kože, čo zariadeniu pridáva na atraktivite a luxusnom nádychu.

Odolná a štýlová konštrukcia

Pri novom telefóne vždy poteší aj príslušenstvo navyše. A keďže nikto z nás netúži hneď rozflákať svoje nové zariadenie, Motorola do ekologického balenia so špecifickou vôňou, v ktorom nechýba ani nabíjací kábel, pridala aj kryt v totožnej farbe, ktorý je vyrobený zo švédskych rastlín s ohľadom na životné prostredie. Palec hore!

Konštrukcia Edge 50 Neo je však aj bez neho mimoriadne odolná. Nerobí mu problém prach, špina ani piesok (IP68), no okrem toho spĺňa aj vojenský štandard odolnosti, takže si poradí s drsnou zimou, letnými horúčavami aj nadmernou vlhkosťou, vďaka čomu ho môžeš používať bez obmedzení v akomkoľvek prostredí.

Výrobca sa v tohtoročnom modeli rozhodol zmenšiť displej zo 6,55 palca na 6,36 a treba uznať, že ide o správny krok. Mobil lepšie sadne do ruky, pOLED Super HD displej s tenkými rámčekmi je dostatočne svetlý a vďaka pokročilej technológii LTPO (zosúlaďuje rýchlosť tvojej obrazovky s rýchlosťou obsahu) aj šetrnejší k batérii. Samozrejmosťou je aj plynula 120 Hz obnovovacia frekvencia.

image

Motorola Edge 50 Neo

Brainee/Miroslav Kamody

Fotky, ktoré chceš ukázať svetu

Motorolu Edge 50 Neo si však mladá generácia zamiluje najmä kvôli fotoaparátom. Bez kvalitných fotiek na sociálnych sieťach a pravidelného dokumentovania našich životov si už deň ani nevieme predstaviť, všakže. Aj preto zariadenie ponúka nielen 50 MPx hlavný snímač a 13 MPx ultra-wide objektív s až 120-stupňovým uhlom, ale po novom aj 10 MPx teleobjektív s až trojnásobným optickým zoomom. Tie dopĺňa ešte 32 MPx predný foťák.

Vo výsledku tak dostaneš skvelé fotografie a len ťažko odoláš nutkaniu cvakať všetko zaujímavé, čo sa okolo teba deje. Farby sú sýte a mňa osobne potešil skvelý portrétový mód, na ktorom si môžeš vybrať štyri odlišné ohniskové vzdialenosti. Tvoje portréty tak dostanú hlbší nádych a budú zbierať kopu srdiečok na Instagrame aj „swajpov” na Tindri.

To však ani zďaleka nie je všetko. Žijeme totiž v ére umelej inteligencie a tá už nesmie chýbať ani v tvojom telefóne. Vďaka Moto AI si môžeš rýchlo a jednoducho vyšperkovať do úplnej dokonalosti. A pokiaľ si človek, ktorý si zakladá na svojom osobitom štýle (a my vieme, že si), tak oceníš aj brutálnu fíčurku Style Sync. Predstav si, že napríklad odfotíš svoje oblečenie a AI ti z neho urobí úžasnú vyzerajúcu tapetu alebo motív - úplne jedinečný a podľa teba!

Takto fotí Motorola Edge 50 Neo

Na dlhý čas ťa zabaví aj iná funkcia - Magic Canvas. Umelej inteligencii jednoducho zadáš text a ona podľa neho vytvorí obrázok. Predstavivosti sa žiadne medze nekladú, takže môžeš donekonečna vytvárať nové a nové vizuály, ktorými zaujmeš svoje okolie.

Jasná voľba

Okrem toho si však môžeš svoj nový telefón upravovať pomocou novej používateľskej funkcii Hello. Vybrať si môžeš rôzny tvar ikon, farby, fonty textu, tému či rozloženie displeja. Koniec koncov, je to tvoj telefón a ten by mal vyzerať presne tak, ako si to predstavuješ ty!

A čo keď ťa omrzí digitálny svet? Žiadny problém - vďaka aplikácii Moto Unplugged si svoju Motorolu Edge 50 Neo nastavíš tak, aby ťa nič nerušilo.

image

Motorola Edge 50 Neo

Brainee/Miroslav Kamody

Toto všetko, v spojení s 256 GB vnútornou pamäťou, procesorom MediaTek Dimensity 7300, 8 GB pamäťou (nechýba ani možnosť dočasného rozšírenia RAM zemnou úložiska na dodatočnú virtuálnu pamäť), podporou 5G veľkou 4310 mAh batériou a extrémne rýchlym nabíjaním TurboPower (mobil na celý deň používania dobije len za 11 minút), robí z toho zariadenia ideálnu voľbu pre každého, kto nechce hľadať kompromisy. 

Čerešničkou na záver je po novom až päť aktualizácií operačného systému Android (namiesto dvoch v predchádzajúcom modeli), vďaka čomu získaš aktuálnu podporu na dlhé roky, takže svoju Motorolu Edge 50 Neo nebudeš mať dôvod vymeniť ešte poriadne dlho. A tak to má byť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. október 2024 05:54