Modelový rad Xiaomi Redmi Note 13Brainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

Xiaomi na Slovensku predstavilo nový rad Redmi Note 13. Zaujme cenou, ale aj výbavou, ktorou sa doťahuje na prémiové modely

Miroslav Kamody22.01.2024., 16:11h

Xiaomi v novej sérii Redmi Note 13 vylepšilo dizajn, displej, fotoaparáty aj procesory a za rozumnú cenu prináša modely s prémiovými funkciami, ktoré prinášajú svieži vietor do strednej triedy. A aby toho nebolo málo, hneď na úvod prichádza ponuka, ktorú nemôžeš zmeškať!

Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Xiaomi ponúka kvalitne vybavené zariadenia za prijateľné sumy. Popri chválenej vlajkovej lodi 13T Pro aktuálne na slovenský trh prichádzajú aj nové modely obľúbeného radu Redmi Note, tentokrát už s číslom 13. Zatiaľ čo predchádzajúci modelový rad priniesol štyri zariadenia, tentokrát ich je až päť. Vybrať si tak môže skutočne každý - bez ohľadu na požiadavky:

  • Redmi Note 13 Pro+ 5G
  • Redmi Note 13 Pro 5G
  • Redmi Note 13 Pro
  • Redmi Note 13 5G
  • Redmi Note 13

Tenké rámčeky, vysoká odolnosť a kvalitné displeje

Zariadenia ponúkajú moderný a elegantný dizajn s tenkými rámčekmi. Redmi Note 13 Pro+ 5G a Redmi Note 13 Pro 5G ponúkajú kvalitný 1,5K AMOLED displej a maximálnym jasom 1800 nitov. Modely Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G a Redmi Note 13 sú zasa vybavené jasným FHD+ AMOLED displejom.

Celý rad ponúka vyššiu 120 Hz obnovovaciu frekvenciu AdaptiveSync a veľkou výhodou sú aj certifikáty TÜV Rheinland Low Blue Light (ochrana pred modrým svetlom), Flicker Free (znižuje blikanie) a Circadian Friendly (čo najmenší vplyv na spánok), vďaka ktorým bude ich používanie ešte príjemnejšie.

Poteší praktický snímač odtlačkov prstov na obrazovke zariadení aj zvýšená odolnosť. Vlajkový model série Redmi Note 13 Pro+ 5G dostáva okrem štýlového zakriveného displeja aj certifikát IP68 - odolnosť voči prachu aj ponoreniu pod vodu. Ostatné modely série boli tiež vylepšené a ponúkajú odolnosť voči prachu a striekajúcej vode s krytím IP54. Xiaomi si dalo záležať aj na tom, aby boli dotyky displeja presné aj v daždi.

image

Od smartfónov až k elektromobilom. Xiaomi predstavil svoje prvé elektrické vozidlo, chce konkurovať Tesle

Nechýba aj mimoriadne pevné ochranné sklo Corning Gorilla Glass Victus, ktoré by malo mobil ochrániť pred náhodným pádom a škrabancami. Nájdeš ho v zariadeniach Redmi Note 13 Pro+ 5G a Redmi Note 13 Pro 5G.

Fotoaparáty, s ktorými ťa robenie záberov bude baviť

Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G a Redmi Note 13 Pro sú vybavené 200 MP fotoaparátom s ultravysokým rozlíšením a optickou stabilizáciou obrazu (OIS), ktorý zachytáva fotografie s nevídanou úrovňou detailov a prináša používateľom zážitok z fotografovania na úrovni vlajkovej lode. Nechýba dokonca ani bezstratové priblíženie 2x/4x.

O dobrú kvalitu fotografií a akýchkoľvek svetelných podmienkach sa stará veľký 1/1,4" snímač s vylepšeným spracovaním obrazu. V tejto cenovej triede poteší mimoriadne veľká clona  f/1,65 a pokročilá technológia spájania pixelov Tetra2. Objektív 7P s technológiou ALD zase znižuje odlesky a tvorbu ghostingu. 

Ani základné modely (Redmi Note 13 5G a Redmi Note 13) však nezaostávajú. Hlavný 108 Mpx fotoaparát ponúka 3-násobný bezstratový zoom a nechýba ani široká ponuka filtrov FilmCamera, ktorými si používatelia môžu prispôsobiť svoje fotografie.

Všetky zariadenia (s rozdielom MP pri hlavnom fotoaparáte) sú doplnené o 8MP ultraširokouhlého fotoaparátu a 2MP makro fotoaparátu. O kvalitné selfíčka na sociálne siete sa stará 16MP predný fotoaparát. Okrem toho všetky zariadenia ponúkajú technológiu Xiaomi Imaging Engine poháňaný vlastnou AI.

Zvládne každú úlohu

Redmi Note 13 Pro+ 5G je vybavený výkonným čipsetom MediaTek Dimensity 7200-Ultra. Zariadenie ťa nikdy nenechá v štichu vďaka masívnej 5000mAh batérii, pričom ju vďaka 120W nabíjanie HyperCharge nabiješ na 100 percent len za 19 minút. Kým si tak vypiješ rannú kávu, tvoj nový mobil bude pripravený na celodenné používanie.

Ešte väčšiu batériu (5 100 mAh) ponúka model Redmi Note 13 Pro 5G, ktorého srdcom Snapdragon 7s druhej generácie.  Redmi Note 13 Pro poháňa čipsetom MediaTek Helio G99-Ultra, pričom oba spomínané modely ponúkajú 67W turbo nabíjanie, vďaka ktorému máš smartfón nabitý na 100 percent už za 45 minút.

Xiaomi okrem toho zostáva verné svojej filozofii a v balení tak nájdeš nielen kompletnú nabíjačku, ale aj kryt na svoj nový smartfón. Aj tu však došlo k zmene - priehľadný kryt, ktorý časom na slnku zožltne, bol nahradený štýlovým čiernym. 

Ponuka, ktorá sa neodmieta

Modelový rad Redmi Note 13 vo výsledku ponúka päticu modelov, z ktorých si vyberie naozaj každý - od človeka, ktorý má mobil len na volania a blúdenie po internete, až po náročnejšieho užívateľa, ktorý dáva cez deň svojmu zariadeniu poriadne zabrať. A aké sú ceny tejto produktovej línie?

Redmi Note 13 Pro+ 5G sa dodáva v čiernej Midnight Black, bielej Moonlight White a fialovej Aurora Purple s dvomi variantmi úložiska 8+256 GB a 12+512 GB od 439 eur.

Redmi Note 13 Pro 5G sa ponúka vo farbách Midnight Black, Ocean Teal a Aurora Purple s pamäťovým variantom úložiska 8+256 GB za cenu 369 eur.

Redmi Note 13 Pro sa dodáva vo farbách Midnight Black, Lavender Purple a Forest Green s pamäťovým variantom úložiska 8+256 GB za cenu 299 eur.

Redmi Note 13 5G sa dodáva vo farbách Graphite Black, Ocean Teal a Arctic White s pamäťovým variantom úložiska 8+256 GB 269 eur.

Redmi Note 13 sa dodáva vo farbách Midnight Black, Mint Green, Ice Blue a Ocean Sunset,18 s tromi variantmi úložiska, počnúc 6+128 GB a 8+256 GB od 199 eur.

Xiaomi však okrem toho ponúka skvelú akciu, ktorú sa rozhodne oplatí využiť. Pokiaľ si 4. februára zakúpiš niektorý zo smartfónov série Redmi Note 13, získaš zľavu až do 50 eur podľa modelu. Navyše k Redmi Note 13 Pro 5G alebo Redmi Note 13 Pro+ 5G získaš - za recenziu na stránkach predajcu alebo na Heureka.sk a registráciu nákupu na xiaomipromo.sk - darček podľa vlastného výberu - buď slúchadlá Redm Buds 5 alebo Xiaomi Smart Band 8.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 04:42