Nintendo
StoryEditor

Nintendo chce konkurovať najsilnejším hráčom na trhu. Buduje vývojové centrum za desiatky miliónov

Miroslav Kamody14.04.2022., 12:00h
Nintendu sa darí, no spoločnosť nechce zaspať na vavrínoch. Podarilo sa jej získať pozemky na výstavbu nového vývojového a výskumného centra.
Lajkuj Brainee.sk na

Herný gigant Nintendo patrí vôbec k najstarším spoločnostiam. Firmu založil ešte v roku 1889 Fusadžiro Jamauči a jeho pôvodným poslaním bolo vyrábať a predávať tradičné hracie karty. Na výrobu videohier prešla spoločnosť v 70. rokoch 20. storočia a odvtedy nám doručila také pecky, ako Super Mario, The Legend of Zelda či konzoly Game Boy a Nintendo Switch.

Nové centrum výskumu

Teraz firma sídliaca v Kjóte urobila rozhodnutie, ktoré jej umožní držať krok s ostatnými hernými a konzolovými vývojármi. Ako informuje portál NME, Nintendo sa dohodlo s bývalým hlavným mestom Japonska a získalo pozemky v blízkosti svojho súčasného sídla. 

Reuters

​Tie chce využiť na posilnenie svojho úsilia v oblasti výskumu a vývoja. Ponuková cena bola približne 36,7 milióna eur (5 miliárd jenov) za pozemok s rozlohou približne 10-tisíc metrov štvorcových. Pozemok, ktorý bolo predtým centrom pre prevenciu materiálov a katastrof, získalo minulý rok mesto a teraz je už oficiálne v rukách Nintenda.

Firma ho využije na výstavbu 12-poschodovej budovy s oceľovou konštrukciou, ktorá sa bude nazývať „Centrum rozvoja centrály spoločnosti, budova č. 2“. Jeho dokončenie je naplánované na december 2027. 

Dôležité spojenie

Spoločnosť sa pravdepodobne zameria na svoje vlastné projekty herného aj technologického rozvoja. To zapadá aj do aktuálnych plánov Nintenda na rozšírenie svojich súčasných operácií. Vo februári firma získala vývojársku spoločnosť SRD, ktorá je prepojená s tými najväčšími franšízami spoločnosti za posledných 40 rokov.

„Dokončenie akvizície […] poslúži na posilnenie riadiacej základne SRD a zabezpečenie dostupnosti zdrojov na vývoj softvéru pre Nintendo, ako aj na uľahčenie očakávaného zlepšenia efektívnosti vývoja softvéru,“ uvádza sa v oznámení o akvizícii.

Pre lepšiu predstavu - SRD začala spolupracovať s Nintendom v roku 1982 a prispela k takým hrám, ako je The Legend Of Zelda, Animal Crossing: New Horizons, Wii Fit a Super Mario 64.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:44