Pexels/John Tekeridis
StoryEditor

Internet zaplavili štatistiky zo Spotify. Tento človek zrejme všetkých prekonal, z jeho čísiel odpadneš

kam03.12.2021., 14:30h
Svet sa predbieha v tom, kto si vypočul najviac hudby cez Spotify za posledný rok. A latka je nastavená poriadne vysoko!
Lajkuj Brainee.sk na

Koniec roka je za rohom, čo znamená, že streamovacia platforma s názvom Spotify si pre používateľov pripravila súhrn ich hudobného roka s názvom Wrapped. Na základe toho sa môžeš dozvedieť, koľko si strávil počúvaním, kto je tvoj obľúbený umelec, album či podcast. Ľudia rýchlosťou blesku následne na to zaplavili sociálne siete svojimi prehľadmi. 

Ako to už medzi ľuďmi býva, na scénu nastúpila súťaživosť. Niektorí sa totiž začali predbiehať v tom, kto je zo všetkých najlepší, píše portál LadBible. Objavili sa hneď niekoľkí užívatelia, ktorí sa sami korunovali za užívateľa číslo 1.

Mobilná aplikácia Spotify Unsplash/Fixelgraphy

​V Spojenom kráľovstve by ním mala byť 20-ročná nočná vrátnička z Cambridgeshire menom Regan. Tá si cez Spotify vypočula tento rok 230 664 minút hudby. „Bola som dosť šokovaná, keď sa hovorilo, že som porazila 100 percent Spojeného kráľovstva. Vedela som, že počúvam veľa hudby, ale bolo to šialené,” povedala pre portál.

​Britka sa však ani zďaleka nechytá na ostatných rekordérov. Jeden z používateľov TikToku tvrdí, že si vypočul 367 853 minút hudby a zverejnil o tom dôkaz spolu s titulkom: „Ten moment, keď ste používateľom Spotify číslo 1 na svete“. Dáta mu ukazujú, že počúval viac hudby ako 100 percent používateľov streamovacieho giganta. Spotify počúval 367 853 minút.

@indrahartmann

##stitch with @notmattfr ##greenscreen ##spotify ##wrapped

♬ Come Over (Again) - Crawlers

Potom sa však na scéne ukázal používateľ menom indrahartmann, ktorý si v čase písania tohto článku môže na hlavu nasadiť korunu za to, že je používateľom Spotify č. 1 na svete. Za rok si vypočul šialených 403 418 minút hudby. To je pre lepšiu predstavu 6 723 hodín alebo 280 dní nepretržitej hudby.

Našli sa však aj kritici, pretože títo užívatelia sa považujú za svetových kráľov používania Spotify. V skutočnosti im však ukazuje, že počúvali viac hudby ako 100 percent Američanov. Je teda možné, že sa ešte niekde vynorí introvert, ktorý mal Spotify zapnuté viac, ako 280 nepretržitých dní v roku. Ktovie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:06