Nová aktualizácia iOS 18 prinesie množstvo funkcií s umelou inteligenciou, iOS 17.4 prinesie nových smajlíkovTechyverse, Emojipedia/X, Emojipedia
StoryEditor

iOS 18 bude najväčšou aktualizáciou v histórii spoločnosti Apple. Ponúkne množstvo funkcií s umelou inteligenciou

Nikola Michalkova31.01.2024., 08:00h

Nové funkcie, ktorých súčasťou bude aj umelá inteligencia, budú v balíku nového iOS 18. Pozri si prehľad, čo ťa čaká.

Lajkuj Brainee.sk na

Umelá inteligencia sa stáva súčasťou našich životov bez ohľadu na to, aký na ňu máme názor. Spoločnosť Apple tvrdí, že nový iOS 18 bude plný nových funkcií, ktoré budú obsahovať práve novú technológiu. Okrem toho používateľov iPhonov podľa slov spoločnosti čaká „jedna z najväčších aktualizácií iOS v histórii,“ píše agentúra Bloomberg, uvádza sa na stránke 9TO5MAC.

image

Apple na nás v roku 2024 vybalí poriadnu nálož nových technológií. Pozri si náš veľký prehľad a priprav sa na novinky

Čo ťa čaká?

Už v novembri minulého roka sa iOS 18 opisoval ako „najambicióznejšia a najpresvedčivejšia“ aktualizácia za posledné roky. A tento názor sa nezmenil ani v súčasnosti. Operačný systém predstavia v júni na WWDC. A súčasťou aktualizácie nebudú len nové funkcie umelej inteligencie, ale ako tvrdí Mark Gurman z Bloombergu, používateľov čaká oveľa viac. „Šéf softvérového inžinierstva spoločnosti Apple, Craig Federighi, minulý rok povedal zamestnancom, že operačný systém s kódovým označením Crystal, bude mať ambiciózne zmeny po celom obvode,“ uvádza.

Gurman už predtým uviedol, že spoločnosť Apple v novej aktualizácii ponúkne viacero nových integrácií umelej inteligencie. Čaká nás vylepšená verzia Siri, ktorá bude inteligentnejšia a zároveň bude vedieť využívať nový systém AI. Umelá inteligencia bude aj súčasťou správ a bude vedieť „zadávať otázky a automaticky dopĺňať vety.“

Nové funkcie AI budú dostupné aj v Apple Music, kde bude možné vytvárať „automaticky generované zoznamy skladieb“. Umelá inteligencia sa zahrnie aj do aplikácií iWork, Keynote či Pages.

image

iOS 17.4 prinesie nových smajlíkov.

Emojipedia/

Bližšia aktualizácia dostane nových smajlíkov

Avšak poďme aj na bližšiu aktualizáciu, ktorá používateľov iPhonov čaká, konkrétne iOS 17.4. Presný dátum síce nie je potvrdený, ale podľa správ ju spoločnosť Apple vydá do šiesteho marca. A súčasťou tejto aktualizácie budú aj nový smajlíci, ako potvrdila Emojipedia, ktorá je súčasťou Unicode (centrálna banka všetkých schválených emoji), píše sa na portáli Unilad.

Ako nový pribudne „emoji“ limetky, fénixa, hnedého hríbu či pretrhnutej kovovej reťaze. K dispozícii bude aj niekoľko nových smajlíkov, ktoré budú krútiť hlavou, ale aj rodovo neutrálne smajlíky. Do zbierky pribudne aj niekoľko ďalších profilov ľudí všetkých rás a zdravotných postihnutí.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. máj 2024 17:39