Donald Trump v prevádzke spoločnosti McDonald‘sTASR/AP/Doug Mills/The New York Times
StoryEditor

VIDEO Trump sa zahral na obyčajného človeka a makal v Mekáči. Nevedel si obliecť zásteru, ako odsúdeného by ho nezamestnali

Miroslav Kamody22.10.2024., 10:30h

Nič bizarnejšie už dnes neuvidíš, alebo keď hranie sa politikov sa obyčajných ľudí ani zďaleka nedopadne tak, ako by chceli.

Lajkuj Brainee.sk na

Len pár dní po tom, ako sa slovenský premiér Robert Fico „zahral” na obyčajného človeka a pri príležitosti Medzinárodného dňa chleba piekol spolu s pekármi, vytiahol rovnaký trik aj kandidát na amerického prezidenta. Ako píše portál Indy100, Donald Trump si politický fetiš na „tvárenie sa ako obyčajný pracujúci človek” vyskúšal na zmene vo fastfoode McDonald‘s.

Vystúpenie republikánskeho kandidáta a bývalého prezidenta v pobočke reťazca rýchleho občerstvenia vo Feasterville v Pensylvánii prišlo vtedy, keď sa zameral na svoju demokratickú rivalku Kamalu Harrisovú a jej minulé skúsenosti s prácou pre túto spoločnosť – niečo, o čo sám Trump spochybnil.

image

FOTO Ľudia práve objavili jediný modrý Mekáč na svete. Kde ho nájdeš a čím je ešte výnimočný?

„Nikdy tu nepracovala,” povedal Trump novinárom pri okienku a označil Harrisovú za „klamúcu Kamalu”, keď sa ho pýtali, prečo by viceprezidentka klamala o svojom zamestnaní.

Kandidát na viceprezidenta Tim Walz ale na sociálnej sieti X napísal: „Tento chlapík strávil desaťročia zosekávaním platov pracovníkov, znižoval príplatky za nadčasy pre milióny ľudí a bol proti akémukoľvek úsiliu o zvýšenie minimálnej mzdy. Viete, kto v skutočnosti pracoval v McDonald‘s, pripojil sa k nim na demonštrácii a bojoval za pracujúcich ľudí? @KamalaHarris.”

To však nie je jediné fiasko, ktoré so sebou tento Trumpov PR trik priniesol. Používatelia na sociálnych sieťach si všimli hneď niekoľko znepokojujúcich momentov, ktoré naznačujú, že snaha prezidentského kandidáta je skôr na smiech ako na obdiv.

Reštaurácia bola zatvorená a zákazníkov kontrolovala tajná služba

Niekoľko správ uvádza, že motoristov, ktorým Trump obslúžil pri okienku, kontroloval bezpečnostný personál, pričom reportér Tom Sofield zdieľal zábery áut, ktoré si „nacvičovali“ svoje interakcie s bývalým prezidentom pred tým, než sa dostali k Trumpovi.

Okrem toho na sociálnych sieťach koluje leták, ktorého pôvod však médiá nateraz nedokázali potvrdiť. Údajne má byť od majiteľa reštaurácie Dereka Giacomantonia a píše sa v ňom, že prevádzka bude v deň Trumpovej návštevy uzatvorená, „aby mohli prichýliť návštevu na žiadosť bývalého prezidenta Trumpa a jeho kampane“.

Nevedel použiť fritézu ani zásteru

Treba k tomuto vôbec nejaké slová? Keď zamestnanec prevádzky Trumpovi vysvetľoval, ako sa používa fritéza, tváril sa podobne ako tvoja babka, keď jej vysvetľuješ, čo všetko môžeš na svojom dotykovom mobile robiť s umelou inteligenciou.

Ďalší klip zase ukazuje, ako po podaní známej šedožltej zástery, musela Trumpovi zamestnankyňa vzadu zaviazať uniformu. Bývalý politik totiž očividne netušil, ako si ju má vzadu zaviazať sám. 

Reštaurácia bola v marci obvinená z porušenia zdravotných predpisov

MediasTouch uvádza, že potravinová inšpekcia tejto konkrétnej prevádzky z marca kritizovala zamestnancov potravín za to, že si „neumývali ruky, ako sa vyžaduje pred nasadením rukavíc“ a „nenosili vlasové spony a sieťky, ako sa vyžaduje“.

A samozrejme - Donald Trump sieťku na vlasoch nemal. Okrem toho počas manipulácie s fritézou povedal, že jeho ruky sú „pekné a čisté“. Fuj.

image

Európska únia zrušila McDonaldu dôležitú ochrannú známku. Z prevádzok zmizne tento obľúbený burger

V Mekáči by paradoxne pracovať nemohol

Je veľkou iróniou, že ak by Trump chcel skutočne pracovať v sieti McDonald‘s, vôbec by ho nemuseli prijať - pretože je odsúdeným zločincom. Ako uvádza Felony Record Hub, McDonald‘s sám o sebe najíma zločincov, ale keďže ide o franšízu, franšízanti si „môžu najať toho, koho chcú na základe svojej náborovej politiky“. A tá je často proti odsúdeným.

Pripomenieme, že v máji sa Trump zapísal do histórie ako prvý trestne odsúdený bývalý americký prezident, keď bol uznaný vinným vo všetkých 34 bodoch obžaloby z falšovania obchodných záznamov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. október 2024 07:02