Muž na mori strávil viac ako 60 dníBrainee x Canva
StoryEditor

Nikto neveril, že ho ešte nájdu. Po 67 dňoch našli v mori strateného námorníka, schudol neuveriteľných 50 kíl

TASR15.10.2024., 11:00h

Ruské úrady v utorok oznámili, že po 67 dňoch zachránili muža, ktorý sa na malom člne stratil vo vodách Tichého oceánu. Muž bol na plavbe spolu so svojím synovcom a bratom, ktorí však neprežili. TASR o tom informuje podľa agentúr Reuters, TASS a príspevkov na sociálnej sieti Telegram.

Lajkuj Brainee.sk na

Loď s mužom a dvoma telami na palube spozorovali rybári neďaleko dediny Usť-Chajruzovo pri pobreží polostrova Kamčatka na ruskom Ďalekom východe. Vo videu zverejnenom na Telegrame vidieť vychudnutého bradatého muža v bunde s kapucňou a oranžovej záchranárskej veste, ktorý na malom stožiari na palube vyvesil červenú vlajku.

Schudol viac ako 50 kíl

Telegramový účet SHOT, ktorý je blízky ruským bezpečnostným zložkám, uvádza, že zachránený muž má 47 rokov a počas plavby schudol približne 50 kilogramov telesnej váhy. Pred cestou vážil okolo 100 kilogramov. Muž je vo vážnom stave a previezli ho do nemocnice.

image

Turisti hromžia nad obľúbenou destináciou Slovákov. Letoviská vraj zdvihli ceny tak veľmi, že do pár rokov budú prázdne

Miestne orgány uviedli, že dvaja muži, ktorých sprevádzal 15-ročný syn jedného z nich, vyplávali 9. augusta z mysu v Chabarovskom kraji a smerovali do mesta Ocha na severe ostrova Sachalin. Rodina mala v úmysle vydať sa na rekreačnú plavbu s cieľom pozorovať veľryby a užiť si miestnu prírodu.

Tisíc kilometrov od cieľa

Loď so strateným mužom sa našla až 1000 kilometrov od svojho pôvodného cieľa. Muž záchranárom povedal, že počas plavby zlyhal motor a čln sa stal neovládateľným. Pravdepodobne ich zasiahla silná búrka, ktorá spôsobila, že čln zišiel z kurzu.

image

Muž na mori strávil viac ako 60 dní

Unsplash/Matt Hardy

Úrady uvádzajú, že krátko po vyplávaní s posádkou stratili kontakt. Záchranné zložky po nej pátrali mesiac. Po dlhom pátraní však operáciu zrušili a označili ju za neúspešnú.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. október 2024 15:04