Babička prežila v divočine štyri nociBrainee x Canva
StoryEditor

89-ročná babka sa stratila po páde do rokliny v Alpách. Kým ju našli, skamarátila sa s líškou a každý večer sa modlila ruženec

Miroslav Kamody31.08.2024., 10:00h

Žena si po páde do rokliny bez problémov poradila s nástrahami prírody. Najhoršie z celej udalosti pre ňu údajne bolo, keď ju po piatich dňoch našli záchranári a snažili sa jej nasadiť nákrčník.

Lajkuj Brainee.sk na

Prežiť v divočine nie je jednoduchá úloha, najmä nie v dnešnej dobe. Pre jednu starú mamu v Taliansku to však žiadny problém nebol, píše portál Metro. V Alpách strávila štyri noci, počas ktorých pila dažďovú vodu a stihla sa aj spriateliť s líškou.

89-ročná Giuseppina Bardelliová sa 21. augusta vybrala na huby, keď sa jej zatočila hlava a spadla z výšky vyše šesť metrov do rokliny v blízkosti Monterecchia. Keď sa synovi Sergiovi mama neozvala, zburcoval záchranné zložky.

image

Pozor na kopanie dier na pieskových plážach. Nevinná zábava je v skutočnosti smrteľnejšia ako útoky žralokov

Líška a ruženec

Starú ženu hľadali helikoptéry aj drony. Aj napriek tomu trvalo až štyri noci, kým ju našli. Jej druhý syn Roberto pre noviny Corriere della Sera povedal: „Pila dažďovú vodu z kaluží, spala pod stromami a ako úkryt využívala vegetáciu.” Okrem toho sa spriatelila s divokou líškou, ktorá k nej zo zvedavosti prišla.

„Niekoľkokrát sa k nej priblížila líška. Nejako sa stali priateľmi. Každý večer sa modlila ruženec. Vedela, že každý deň môže byť jej posledným,“ dodal syn. Záchranári uviedli, že bolo obzvlášť ťažké nájsť ju, pretože vegetácia, ktorou bola obklopená, bola veľmi vysoká.

Rodina nájdenej ženy uviedla, že pri prežití jej pomohli jej skúsenosti z čias, keď pôsobila ako členka talianskeho alpského klubu. Silvio Rizzelli, hasič, ktorý koordinoval pátranie, povedal: „Bola ukrytá v hlbokej rokline plnej vysokej vegetácie. Nevidela nás a my sme nevideli ju.“ Prelom nastal v nedeľu ráno, keď záchranári zvažovali, že pátranie vzdajú.

Zvládla to bez problémov

„Po jej nájdení moji muži oznámili, že pani Bardelliová je unavená, ale úplne v poriadku. Bola to skvelá správa a prekvapujúce, že človek v jej veku dokázal odolať.“ Záchranári sa v obave, že sa vážne zranila, snažili babičke nasadiť nákrčník. Na to im mala povedať, že až teraz sa ju snažia zabiť.

image

Česká stopa medzi indiánmi. Chlapca uniesli z rodiny emigrantov, v kmeni žil aj bojoval

Rodina opísala, že keď sa dozvedeli, že je v poriadku, prepukli v plač. „Bol to neopísateľný pocit. Keď som videl, ako sa ku mne približujú karabinieri, vedel som, že sa niečo stalo. Keď povedali, že je nažive, radosť bola obrovská. Veľká vďaka patrí mnohým ľuďom, ktorí nám pomohli. Teraz je v poriadku,“ povedal jej syn. Giuseppina sa momentálne zotavuje v nemocnici, ale nezdá sa, že by bola udalosťou nejako poznačená.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. september 2024 19:32