Pražská Fakultná nemocnicaWikipedia/Mohylek
StoryEditor

Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole

Nikola Michalkova28.03.2024., 14:00h

Šokujúci prípad v pražskej nemocnici. Tehotná žena pri bežnej kontrole prišla o dieťa.

Lajkuj Brainee.sk na

Údajne išlo o dve cudzinky, podľa zdrojov portálu Praha IN.cz si nemocnica zamenila ženy ázijského pôvodu, ktoré trvalo žijú v Českej republike. Do pražskej Fakultnej nemocnice Bulovka v pondelok prišli dve ženy. Jedna z nich bola tehotná a prišla na bežnú kontrolu. Druhá žena tam prišla na zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale dá sa ním aj ukončiť tehotenstvo.

Zámena

Tehotná žena, ktorá prišla na kontrolu, v dôsledku zákroku potratila. Informácie o incidente potvrdila aj hovorkyňa Bulovky Eva Stolejda Libigerová. Vyjadrila sa, že personál, ktorý chybu urobil, bude do vyhodnotenia mimo službu. „V prípade zistenia porušenia záväzných pracovných postupov v rámci práve prebiehajúceho interného vyšetrovania bude u konkrétnych jednotlivcov vyvodená osobná zodpovednosť,“ povedala, píše sa na portáli CNN Prima News.

image

Nemocnica za dva roky omylom odrezala šiestim ľuďom končatiny. Priznali, že išlo o lekárske chyby

Tieňový minister zdravotníctva Kamal Farhan z opozičnej strany ANO uviedol, že pokiaľ sa preukáže previnenie, nemocnica by mala matku odškodniť. „Nikto ale finančnými prostriedkami nenahradí stratu, ktorú matka prežila,“ vyjadril sa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:43