Žena oklamala ľudí a obrala ich o peniazeBrainee X Canva/
StoryEditor

Kauza pražskej kliniky graduje: Žena, ktorá za ňou stojí, údajne podvádzala na Vinted a oberala mužov o peniaze

Antiyoutuber29.02.2024., 13:30h

Už viac ako dva týždne na sociálnych sieťach rezonuje kauza pražskej kliniky Bratz Institute, ktorú v minulosti propagovalo niekoľko influenceriek. Bývalé klientky totiž mali po návštevách zdravotné problémy. Nikto ale donedávna nevedel, kto za klinikou stojí.

Lajkuj Brainee.sk na

Vraj ide o Alejandru Dobrevu, ktorá pochádza z Jaroměřa (mesto v Česku) a nemá lekárske vzdelanie. Príbeh je ale oveľa zamotanejší. Údajne je podvodníčka, kradla na Vinted a navyše si aj zmenila meno, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz.

Kauza kliniky na estetické úpravy

Už od začiatku februára na sociálnych sieťach rezonuje kauza pražskej estetickej kliniky, ktorá v súčasnosti nesie názov Bratz Institute. Na začiatku roku patrila k tým najobľúbenejším, potom sa ale začali šíriť skúsenosti desiatok bývalých klientok. Mali bolesti, opuchnuté pery, v nich mali hrčky, výplne im začali skoro miznúť alebo boli nesymetrické. Lenže negatívne skúsenosti klientok sú len takzvanou špičkou ľadovca. Celý príbeh Bratz Institute je oveľa zamotanejší.

Na pomyselnom začiatku celej kauzy stojí influencerka Štěpánka Zaspalová, ktorá s klinikou v minulosti spolupracovala. Na TikToku zverejnila video, v ktorom oznámila, že s klinikou ukončuje spoluprácu aj kvôli tomu, že sa jej ozvalo množstvo bývalých klientok s negatívnymi skúsenosťami. Zároveň vo videu hovorí, že s najväčšou pravdepodobnosťou žena, ktorá výplne klientom aplikuje, nemá lekárske vzdelanie. Bývalé klientky začali video komentovať, čím sa spustila nezastaviteľná vlna udalostí.

Vypátrali ju na vlastnú päsť

Klientkam sa ale napokon podarilo vypátrať meno údajnej doktorky, ktorá výplne vykonávala bez lekárskeho vzdelania. Volá sa Alejandra Dobreva, má 24 rokov a býva v panelovom dome v Jaroměři. Má živnostenské oprávnenie na kozmetické služby, ktoré ale pre aplikáciu výplní nie je dostatočné. Podľa Ministerstva zdravotníctva nikto, kto nie je dostatočne kvalifikovaný, by výplne aplikovať nemal.

image

Napuchnuté pery, bolesti a tajnosti o vzdelaní. Známa klinika čelí problémom, úpravy majú vykonávať amatéri

Lenže Dobreva má oveľa zamotanejší príbeh, než by sa mohlo zdať. Existuje totiž webová stránka, ktorá pred Dobrevou varuje. „Všetko, čo vám hovorí, je klamstvo. Využíva jednotlivcov, aby získala darčeky a dovolenky zadarmo. Veci zadarmo. Jedlo a pitie zadarmo. Vyberá si muslimské deti, takže s nimi nemusí mať pohlavný styk,“ píše autor webu. Podľa neho na sociálnych sieťach vystupuje pod niekoľkými prezývkami a zároveň je aktívna aj na webových stránkach, ktoré sú určené na to, aby si ženy plánovali s mužmi schôdzky a dostávali za to peniaze. Údajne tiež nezdvíha telefón, čo je podľa neho kvôli tomu, že práve daného muža podvádza alebo je s klientom na stretnutí.

Podvodníčka z Vinted?

Podľa autora webu je Dobreva jednoducho „podvodníčka“, ktorá sa snaží obrať ostatných mužov o peniaze. Necháva sa vraj pozývať na drahé dovolenky, luxusné večere a prosí o drahé darčeky. Web upozorňuje na fakt, že nejde o ohováranie, ale o fakty, ktoré je možné jednoducho si overiť. Nabáda tiež ostatných poškodených, aby ju nahlásili na polícii.

Okrem toho hovorí, že by mala údajne podvádzať užívateľov platformy pre nákup a predaj oblečenia Vinted. Podľa neho by tam mala vraj predávať aj darčeky, ktoré od mužov, ktorí jej naleteli, dostala. Jeho obvinenie by malo byť tiež podložené webovou stránkou, tá ale v súčasnosti nefunguje.

Nové informácie

Do štvrtkového večera sa zdalo, že príbeh Dobrevy v tomto bode skončí. Lenže influencerka Denisa Kouřilková, alias Sugar Denny, ktorá sa spoločne s kolegom Tadeášom Kuběnkom v kauze angažuje, okrem iného aj kvôli tomu, že sami Bratz Institute v minulosti navštevovali, prišla s novou informáciou. Po tom, čo o klinike natočili epizódu podcastu, sa jej ozvala obyvateľka mesta, v ktorom Dobreva býva. Na klinike pracovala totiž ako recepčná aj istá Michaela Drobná, ktorej klienti posielali zálohy za zákroky na účet. Influencerke tiež napísala, že Drobná má sestru, ktorá sa volá Aneta Hanousková. V minulosti bola známa údajne tým, že podvádzala zákazníkov na platforme Vinted.cz tým, že ponúkala luxusné kabelky a po tom, čo jej záujemca za kabelku zaplatil, si peniaze aj tovar nechala. Za zarobené peniaze vral lietala na drahé dovolenky.

@sugardenny nove info, sdilejte kde muzete a pokud o nich neco vite, piste!! #sugardennynka #kontroverzni #bratzclinic #bratz #klinika #klinikapraha #praha #scam #scammer #beautyindustry #lipfiller #botox #alejandradobreva ♬ original sound - Denny

Je vhodné upozorniť na spojitosti a podobnosti medzi Hanouskovou a údajnou lekárkou z kliniky. Obe sú spájané s podvodmi na Vinted, luxusným tovarom a drahými dovolenkami. Recepčná z Bratz Institute je sestra Hanouskovej, o ktorej sa v súčasnosti nedá zistiť vôbec nič.

Po krátkom výskume na internete sa dá nájsť o Hanouskovej takmer deväť rokov starú správu na portáli Blesk.cz, že utiekla z domu pravdepodobne kvôli tomu, že chcela byť modelkou. Blesk uvádza, že Aneta mala v dobe úteku 15 rokov, čo sa zhoduje s rokom narodenia Dobrevy. „Polícia zistila, že s niekoľkými veľkými kuframi odišla taxíkom na vlakovú stanicu. Od tej doby o nej nie sú žiadne správy. Aneta možno utiekla za svojím snom. Podľa policajtov nie je ani vylúčené, že mohla odcestovať do zahraničia,“ píše Blesk. Ďalšou vyšetrovacou verziou bolo, že utiekla do Prahy.

Podobností medzi Dobrevou a Hanouskovou je veľa. Nikto s určitosťou netvrdí, že ide o tú istú osobu, ale existujú isté spojitosti, ktoré sa nedajú prehliadnuť. Ide len o domnienky, ktoré zdieľali bývalé klientky kliniky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 19:57