V Poľsku zabíjala huspeninaProfimedia
StoryEditor

Vraždiaca huspenina v Poľsku. Jeden človek zomrel, polícia už zadržala dvoch chovateľov prasiat

Miroslav Kamody19.02.2024., 13:20h

Po otrave domácou huspeninou zomrel na juhovýchode Poľska jeden muž a ďalší dvaja ľudia sú vo vážnom stave v nemocnici. Dvoch výrobcov mäsového výrobku v súvislosti s prípadom zatkli, uviedla agentúra PAP s odvolaním sa na políciu.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia identifikovala zosnulého ako 54-ročného muža. Zatknutá podľa nej bola 55-ročná žena a o rok starší muž, ktorí chovali ošípané a mäsové výrobky predávali na trhu v mestečku Nowa Dęba​ v Podkarpatskom vojvodstve. Podľa polície trojica prípadov otravy súvisí práve s ich produktmi.

„Zadržaní uviedli, že predali niekoľko porcií,” uviedla policajná hovorkyňa s tým, že v ich dome bolo zhabaných asi 20 kilogramov mäsových a údenárskych výrobkov. Tie budú teraz spolu s huspeninou podrobené laboratórnej analýze.

image

Základom sú čisté ruky a správna teplota jedla. Mikrobiológ prezradil, čo a kde by nikdy nezjedol

Vládne bezpečnostné centrum RCB prostredníctvom SMS varovalo obyvateľov piatich okresov pred konzumáciou huspeniny a ďalších mäsových výrobkov z trhu v Nowej Dębe​. Následne sa prihlásili ďalší dvaja ľudia, ktorí výrobok zakúpili, ale ešte ho nezjedli.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:36