Jennifer FlewellenX Viral News/X
StoryEditor

Žena sa prebrala z takmer päťročnej kómy. Zobudil ju vtip od jej matky

Nikola Michalkova11.02.2024., 10:30h

Takmer päť rokov bola po autonehode v kóme. Lekári tvrdili, že sa neprebudí, ale jej matka neprestávala veriť.

Lajkuj Brainee.sk na

Jennifer Flewellenová pochádza z Nilesu v Michigane. Jej život sa zastavil, keď mala 25. septembra 2017 autonehodu. Vo veku 35 rokov skončila v kóme, v ktorej bola celkovo štyri roky a jedenásť mesiacov. Prebrala sa ako 41-ročná 25. augusta 2022. Jej matka opísala, ako sa jej dcéra prebudila.

Nehoda a prebratie

V nešťastný deň Jennifer jazdila po ceste M139, keď narazila do stĺpa elektrického vedenia. Záchranári ju našli v bezvedomí. Hneď ju previezli do nemocnice, kde upadla do kómy. Jej matka Peggy Meansová opísala, že lekári nečakali, že sa prebudí. „Celý čas nám hovorili, že má anoxiu a poškodenie mozgu, že sa nikdy neprebudí. Ale nikdy nehovor nikdy,“ hovorí, píše sa na portáli Unilad.

image

Dúfam, že zomrieš, povedala mu mama. Mladík bol vyše 10 rokov uzavretý vo svojom tele, nikto ale netušil, že podvedome vníma

Aj napriek prognózam lekárov sa Jennifer napokon po takmer piatich rokoch prebrala. Jej matka zistila, že je hore, keď sa zasmiala na vtipe, ktorý jej povedala. Peggy opísala, že jej smiech pri prebúdzaní ju najskôr vydesil, pretože to predtým nikdy neurobila. „Každý sen sa stal skutočnosťou. Dnes je ten deň, keď som si povedala: Tie dvere, ktoré boli zatvorené a ktoré nás od seba oddeľovali, sa práve otvorili,“ opísala.

Jennifer sa z kómy síce prebrala, ale stále nemohla hovoriť. Jej mama vysvetľuje, že jej dcéra prikyvovala a to považovala za skvelé znamenie. Odvtedy sa Jennifer zotavuje a minulý rok v októbri dokonca navštívila aj futbalový zápas svojho syna.

Zbierka

Peggy Meansová dúfa, že jej dcéra bude čoskoro opäť rozprávať a chodiť. Rodina tiež založila aj finančnú zbierku, ktorá má pomôcť pokryť výdavky potrebné na zotavenie Flewellenovej počas jej pobytu v rehabilitačnej nemocnici Mary Free Bed.

Na stránke, kde je zbierka publikovaná, sa opisujú plány, ktoré hovoria o získaní dodávky pre telesne postihnutých. Tá by Jennifer pomohla pri cestovaní na stretnutia, terapie a celkovo sa dostať späť do sveta po rokoch, čo bola pripútaná na lôžku. Okrem toho jej matka vysvetľuje, že bude potrebná aj rekonštrukcia jej domova, aby sa stal pre ňu prístupnejším. „Radi by sme jej domov urobili prístupnejším. V prvom rade by to bola prestavba kúpeľne. Už nejaký čas je doma a človek berie ako samozrejmosť, aké ľahké je jednoducho vojsť do sprchy,“ hovorí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 20:44