Eton má problémWikipedia/Evka W, Unsplash/Giorgio Trovato
StoryEditor

Škola, ktorú navštevovali aj Harry s Williamom, nemôže otvoriť. Toalety a kanalizácia by totiž nezvládla posviatkový nápor 1 350 študentov

Miroslav Kamody11.01.2024., 15:30h

Slávna škola, ktorú navštevovali Boris Johnson či David Cameron, rieši kuriózny problém.

Lajkuj Brainee.sk na

Slávna Eton College rieši bizarný problém, pre ktorý bola nútená posunúť jarný semester a nechať svojich študentov doma. Podľa predstaviteľov by totiž kanalizácia nezvládla nápor 1 350 študentov. Ako informuje portál Metro, nie je o tým, že by študentov bolo viac.

Dištančné vzdelávanie

Žiaci sa mali vrátiť do triedy v utorok, ale „preťažený miestny kanalizačný systém“ ich prinútil prejsť na dištančné vzdelávanie. Oneskorený začiatok semestra v škole v Berkshire prichádza po tom, čo v Anglicku po minulotýždňovej povodni Storm Henk zostáva v platnosti takmer 100 výstrah pred povodňami.

image

Ako vyzerá najšpinavšia práca na svete? Potápači pracujú v kanalizáciách v otrasných podmienkach

„Po rozsiahlych záplavách v regióne došlo k zaplaveniu kanalizácie Temže, ktorá slúži mestu Eton. Stoky v centre Etonu nezvládnu príchod takmer 1350 chlapcov. Chlapci sa preto nemohli vrátiť na plánovaný začiatok školského roka 9. januára a škola prešla na diaľkové vyučovanie,” oznámil hovorca Eton College.

Na odstránení porúch pracujú

Žiaci sa do lavíc vrátia hneď, ako sa situácia upokojí. „Naši inžinieri reagujú na hlásené problémy s kanalizáciou na Eton College vo Windsore. Ospravedlňujeme sa zamestnancom a študentom, ktorých sa to dotklo. Keď hladiny riek opadnú, naše tímy budú v najbližších dňoch vykonávať čistenie,“ potvrdila spoločnosť, ktorá má región na starosti.

image

Eton College

Wikipedia/Alwye

Eton neďaleko Windsoru je jednou z najprestížnejších škôl v Británii s poplatkom okolo 50-tisíc libier (vyše 58-tisíc eur) ročne na žiaka. Je dobre známa svojimi bývalými vysoko postavenými študentmi, ktorých absolventmi boli Boris Johnson a David Cameron až po princov Harryho a Williama.

Časti Anglicka minulý týždeň zažili jedny z najhorších záplav za posledné roky, so stovkami varovaní pred povodňami vrátane riek Severn a Temža.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 18:38