Juhokórejský parlament schválil zákon zakazujúci konzumáciu a predaj psieho mäsa.Brainee X Canva/
StoryEditor

Rozhodnutie, ktoré mnohých poteší. Obľúbená cestovateľská destinácia konečne zakázala konzumáciu psov

Nikola MichalkovaTASR10.01.2024., 10:00h

Juhokórejský parlament konečne schválil zákon, ktorý zakazuje nielen konzumáciu ale aj predaj psieho mäsa.

Lajkuj Brainee.sk na

V utorok juhokórejský parlament schválil zákon, ktorým zakáže konzumáciu a predaj psieho mäsa. Konečne sa tak ukončí starodávna prax. Postupom času sa ale psie mäso konzumovalo len v určitých reštauráciách alebo ho jedli staršie generácie, uvádza sa na portáli Reuters.

Väčšina mladých Kórejčanov už psov vníma ako domácich miláčikov a v krajine narastala kritika zabíjania psov. Zákaz začína platiť od roku 2027 a za jeho porušenie bude hroziť trojročné väzenie. 

Kruté zaobchádzanie

Aktivisti opisujú, že väčšina psov určených na mäso je usmrtená elektrickým prúdom alebo obesením. Chovatelia a obchodníci so psím mäsom na svoju obranu ale tvrdia, že zabíjanie psov je teraz humánnejšie. A my len môžeme nechápavo a zhrozene krútiť hlavou.

image

Príbehy slávnych jedál: Hot Dog má naozaj pôvod v psom mäse, jedol sa v Bielom dome aj na Mesiaci

Podpora zákazu predaja a konzumovania psieho mäsa vzrástla pod vedením prezidenta Yoon Suk Yeola, ktorý patrí medzi milovníkov zvierat a sám vlastní šesť psov a osem mačiek. Jeho žena Kim Keon Hee taktiež patrí medzi kritikov konzumácie psieho mäsa. V krajine sa tiež zvýšil aj počet ľudí, ktorí vlastnia domáce zvieratá. Len v roku 2022 psov vlastnila jedna zo štyroch kórejských domácností, pričom v roku 2010 to bolo len 16 percent.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 05:47