Američanke zubár počas jednej návštevy vykonal 30 zákrokovBrainee X Canva/
StoryEditor

Zubár vykonal žene 30 úkonov na jednom sedení. Znetvoril ma, tvrdí a lekára žaluje

Nikola Michalkova07.01.2024., 10:30h

Návšteva zubára je pre niektorých stresová a už majú celkom dosť, keď im robí len jeden zákrok. Žena ale tvrdí, že jej zubár vykonal na jedno posedenie viac ako 30 zákrokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Kathleen Wilsonová z amerického štátu Minnesota žaluje svojho zubára Kevina Molldrema a jeho rodinnú ordináciu. Tvrdí totiž, že ju zubár „znetvoril“. Dôvodom je, že počas jednej návštevy jeho ordinácie v júli 2020 jej vykonal v ústach viac ako 30 zákrokov, píše sa na portáli CNN. A to sa niektorým dvíha stres len pri jednom.

Podal jej väčšiu dávku anestetík

Po tomto incidente musela Kathleen navštíviť iného zubára, aby jej pokazenú prácu predošlého zubára opravil. Vo svojej sťažnosti uviedla, že jej zubár spôsobil poranenia. Opisuje tiež, že jej zubár mal celkovo vyčistiť štyri zubné kanáliky, nasadiť osem zubných koruniek a vykonal tiež aj 20 výplní. Okrem toho uvádza, že jej údajne dal aj zvýšenú dávku anestetík a sfalšoval záznam o tom, že jej ich podal.

image

Bolesť cítiš, aj keď ležíš v anestézii. Ako je možné, že sa nepreberieš a nezačneš mučivo kričať? Vysvetľuje lekár

„Existuje obmedzené množstvo anestetika, ktoré možno podať v priebehu piatich až šiestich hodín. Prekročenie tohto množstva vystavuje pacienta riziku predávkovania sa anestetikom a možným škodlivým účinkom,“ vysvetľuje v správe Nathaniel Weier, zubár pracujúci na jednej z fakultných nemocníc na Floride, ktorého požiadal advokát Wilsonovej o odborný posudok.

Ten v novembri tiež potvrdil úsudok spomínaného zubára, že „v podstate každý zub v ústach pacientky sa rozkladal.“ Goldstein ale tvrdí, že aj napriek tomu bol zubárov prístup nesprávny, keďže náprava niekoľkých zubov „nebola ľudsky možná pri jednej návšteve.“

Wilsenová vo svojej obžalobe požaduje, aby súd zubárovi nariadil vyplatiť náhradu za ujmu vo výške 50 tisíc dolárov. Zubár, ktorého žena žaluje, sa k incidentu nevyjadril. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 17:05