Putin sa 24. októbra ukázal na obrazovke.Sputnik/Via Reuters
StoryEditor

Putina oživovali po infarkte, špekulujú médiá. Kremeľ to poprel, za hlúposť označil aj prezidentových dvojníkov

ČTK24.10.2023., 14:00h

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov odmietol špekulácie o zdravotnom stave ruského lídra, ktoré kolujú na internete. Jedna z najčítanejších ruských sociálnych sietí Telegram predtým informovala, že Putin cez víkend utrpel infarkt a lekári ho museli resuscitovať.

Lajkuj Brainee.sk na

,,Je vo všetkých ohľadoch v poriadku, je to samozrejme ďalšia novinárska kačica," povedal Peskov novinárom na pravidelnej tlačovej konferencii. Zároveň odmietol možnosť, že by sa ruský líder nechal zastupovať dvojníkmi.

O zdravotnom stave 71-ročného Putina sa špekuluje už dlho, ale žiadne potvrdené informácie o zdravotných ťažkostiach nie sú, pripomína tlačová agentúra DPA. Na druhej strane, ruský líder a nadšenec džuda sa dlhodobo stavia do úlohy železného muža a udržiava si nabitý program verejných podujatí a stretnutí, uvádza agentúra Reuters.

image

Putin je vrah, jeho vojaci sú fašisti. Ruskú novinárku poslal súd do basy na 8,5 roka, z krajiny stihla ujsť

Najnovšie správy o Putinovom zdravotnom stave sa pritom rozšírili krátko po tom, ako ruské jednotky na jeho príkaz zaútočili vo februári 2022 na Ukrajinu.

V rozhovore pre rok 2020 Putin odmietol správy, že používa dvojníkov. Povedal však, že mu ho z bezpečnostných dôvodov ponúkli po nástupe k moci na prelome tisícročí.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:35