Laura CarletonFind Gold/Twitter
StoryEditor

Ženu zastrelili kvôli dúhovej vlajke pred jej vlastným obchodom. Strelec bol krajne pravicový konšpiračný teoretik

Nikola Michalkova07.09.2023., 12:00h

V južnej Kalifornii sa v auguste odohral naozaj nešťastný incident. Ženu totiž zastrelili len preto, že pred svojim obchodom mala vyvesenú dúhovú vlajku.

Lajkuj Brainee.sk na

LGBTI+ komunita čelí naozaj obrovskému nátlaku a najmä nenávisti. Incident, ktorý sa odohral v auguste v južnej Kalifornii je dôkazom toho, že celý svet ešte stále zaostáva v tolerancii a rešpekte.

Vražda pre dúhovú vlajku

Ženu, ktorá vlastnila obchod s oblečením v Cedar Glen, zastrelili. Dôvodom bola dúhová vlajka, ktorú mala vyvesenú pred svojím obchodom. Úradníci preto vraždu vyšetrujú ako možný zločin z nenávisti. 66-ročná Laura Carletonová bola na mieste mŕtva. Vražde predchádzala hádka s mužom, ktorému sa zjavne nepozdávala dúhová vlajka pred obchodom, uvádza sa na portáli Insider.

image

Mohli byť kruto potrestaní. Napriek tomu riskovali a usporiadali prvý LGBTI+ pochod

Žena sa, žiaľ, previnila iba tým, že podporovala LGBTI+ komunitu. Bola módnou dizajnérkou v Los Angeles. „Trávila svoj čas pomáhaním a obhajovaním každého z komunity,“ vyjadrila sa Lake Arrowhead LGBTQ skupina. Svoju podporu ukazovala tým, že si dávala malé dúhové vlajky do kvetináčov pred svojim obchodom. Keď ich ale niekto ukradol, nahradila ich väčšími, píše sa na portáli Vice.

Podozrivého muža zastrelila polícia. Ten mal ale počas hádky vlajku strhnúť a vykrikoval urážky, ktoré sa týkali gejov. Následne Lauru zastrelil.

Vrahom mal byť 27-ročný Travis Ikeguchi. Bol to navyše krajne pravicový konšpiračný teoretik, ktorý na svojich sociálnych sieťach zdieľal naozaj za vlasy pritiahnuté teórie. Zdieľal prevažne antisemitský a hlboko proti LGBTI+ komunite zameraný obsah. Tolerancia alebo aspoň akceptácia mu bola asi veľmi vzdialená a cudzia. 

Muž, samozrejme, z miesta činu ušiel, ale polícia ho v piatok vypátrala. Pri konfrontácii na viaceré vozidlá hliadky vystrelil z neregistrovanej poloautomatickej zbrane. Polícia ho následne zastrelila, čo úradníci označili ako „stret so smrtiacou silou.“

Úrady vraždu vyšetrujú ako možný čin z nenávisti. Hoci sa domnievajú, že muž konal sám a z vlastnej nenávistnej vôle, úrady aj naďalej preverujú, či náhodou nebol napojený na nenávistnú skupinu. 

Konšpiračné teórie

Je treba uznať, že muž sa s konšpiráciami príliš nemaznal a vymýšľal naozaj podivuhodné hlúposti. Na jeho účtoch na Twitteri či na krajne pravicovej sociálnej sieti Gab sa ukázalo, že zdieľal konšpirácie, ako napríklad, že útoky z 11. septembra boli zinscenované alebo že Michelle Obamová je vlastne muž. Okrem toho sa venoval aj klimatickým zmenám, ktoré poprel. 

Samozrejme, nezostalo to len pri týchto témach. Svoju pozornosť venoval aj LGBTI+ komunite, o ktorej tiež nešetril konšpiráciami. Jeho pripnutý príspevok na Twitteri zverejnil v júni a zobrazuje horiacu dúhovú vlajku s popisom: „Čo robiť s vlajkou lGBTI+?“

image

Tweet

Wu Tang If For The Children/Twitter

Na sieti Gab ale ešte pritvrdil. Jeho pripnutý príspevok už bol s nádychom vyhrážania sa: „Musíme prestať kompromisovať na túto LGBT diktatúru a nedovoliť im, aby ovládli naše životy. Prestaňte akceptovať túto ohavnosť, ktorou nás vláda núti podriadiť sa týmto mentálne narušeným tvorom.“  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 18:35