V nemeckom meste Einbeck Rus zhodil chlapca, pretože hovoril po ukrajinsky.Brainee X Canva/
StoryEditor

Rusovi v Nemecku vadilo, že deti hovoria po ukrajinsky. Chlapca zhodil z mosta

ČTKiDnes.cz02.09.2023., 11:51h

Po rusky hovoriaci muž podľa nemeckých úradov v dolnosaskom meste Einbeck napadol skupinu ukrajinských detí a desaťročného chlapca zhodil z mosta, následne utiekol. Agresorovi sa údajne nepáčilo, že deti hovoria po ukrajinsky. Štátne zastupiteľstvo začalo stíhať neznámeho páchateľa pre pokus o zabitie.

Lajkuj Brainee.sk na

O incidente informoval v piatok denník Die Welt. Podľa polície muž hodil chlapca cez zábradlie mosta. Chlapec sa najskôr udrel o železné nosníky pod zábradlím a potom medzi nimi prepadol do vodného kanála, opísal hovorca štátneho zastupiteľstva. Chlapec utrpel zranenia na hlave a na nohe, ktoré neboli vážne. Bol ošetrený v nemocnici a prepustený, píše sa na portáli iDnes.

image

Rusi sa na fronte zabíjajú medzi sebou. Opitý vojak strelil do hlavy svojho spolubojovníka, chcel to zvaliť na Ukrajincov

Nehovorili rusky

Neznámy muž najskôr skupinu detí na moste oslovil po rusky. Sťažoval sa, že hovoria po ukrajinsky a vyzval ich, aby hovorili po rusky, opisuje incident Die Welt. Situácia sa vyhrotila a útočník začal ťahať jedno dievča za vlasy a zhodil chlapca z mosta. Podľa vyšetrovateľov navyše údajne vyhlásil, že „Ukrajina začala vojnu“. Úrady po podozrivom pátrajú.

Keď chlapec ležal pod mostom, páchateľ po ňom údajne ešte hodil sklenenú fľašu, píše Die Welt. Fľaša chlapca trafila do ramena. Potom, čo muž utiekol, deti privolali rodičov. Útok, ktorý sa stal už minulú sobotu, polícia vyšetruje ako politicky motivovaný. Vek podozrivého odhaduje na 40 až 45 rokov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 02:06