Dvojičky naraz porodiliFacebook/9News
StoryEditor

Dvojičky porodili naraz v jeden deň a v rovnakej nemocnici. Sú viac bratia ako bratranci, tvrdí doktor

Miroslav Kamody29.08.2023., 09:00h

V Austrálii sa stal doslova zázrak. Šanca, že sa také niečo môže stať, je totiž totálne mizivá.

Lajkuj Brainee.sk na

Zdá sa to ako neuveriteľná zhoda okolností, no skutočne sa to stalo. Ako informuje portál LadBible, sestry-dvojičky porodili v rovnakom čase a ešte aj v tej istej nemocnici. 9News doplnil, že identické dvojčatá Gillianne Gogas a Nicole Patrikakos si boli vždy veľmi blízke.

Inak to nebolo ani v prípade materstva. Obe totiž otehotneli v približne rovnakom čase. Nikto ale nemohol predpovedať, že obe porodia v rovnaký deň v Epworth Freemasons vo východnom Melbourne v Austrálii.

image

Siamské dvojčatá majú štyri ruky a robotu odrobia za dvoch. Plat však dostávajú ako jeden

Niečo také sa nedá naplánovať

Gillianne porodila svojho syna 22. augusta o 13:20, jej synovec a syn Nicole sa narodil o päť hodín neskôr. „Niečo také si jednoducho nemôžete naplánovať. Takže áno, prekvapenie, šok, vzrušenie, všetky tie emócie,“ povedala Gillianne pre 9News.

„Vždy sme si boli veľmi blízke. Všetko sme robili spolu, takže toto je len ďalší príklad.“ Aby toho nebolo málo, obe deti porodil rovnaký pôrodník, doktor Joseph Sgroi. „Nie je to bežné. Nie je bežné, aby aj sestry rodili v rovnaký čas alebo v ten istý deň,“ povedal.

Sú viac bratia ako bratranci

Myslíš si, že sme už skončili? Ale kdeže. Obaja chlapci majú totožnú váhu - presne 3,5 kilogramu. Sgroi povedal, že tieto deti sú skôr biologickými bratmi ako bratrancami. „Vieme, že zdieľajú 100 percent svojej DNA, takže títo dvaja chlapci, hoci môžu byť bratranci, sú v skutočnosti viac podobní bratom, pokiaľ ide o ich genofond,“ povedal.

Sestry povedali, že vzhľadom na to, že ich deti sa narodili v rovnaký deň, si to bude vyžadovať každoročne „obrovskú“ oslavu. „Dúfam, že si budú tak blízki ako my, pretože je to naozaj zvláštne puto, ktoré máme,“ povedala Nicole pre portál.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 10:07