Lauren DickasonováAp/
StoryEditor

Žena udusila svoje tri deti, na súde plakali aj porotcovia. Uviedla, že ich zabila, k vražde sa však priznať odmietla

ČTKiDnes.cz16.08.2023., 11:00h

Novozélandská porota v stredu uznala vinníka v prípade z mesta Timaru, ktorý šokoval celú krajinu. 42-ročná Lauren Dickasonová zavraždila svoje tri deti. Šesťročnú Liané a dvojročné dvojičky Mayu a Karlu udusila vankúšom. Uviedla, že ich zabila, k trestnému činu vraždy sa ale priznať nechcela.

Lajkuj Brainee.sk na

Prípad sa stal pred necelými dvoma rokmi. Žena tvrdila, že bola v dobe činu psychicky narušená a nevedela, že to, čo robí, je zlé. Prokuratúra poukázala na znepokojivé správy, ktoré Dickasonová v týždňoch pred vraždami po telefóne posielala, aj jej históriu vyhľadávania na internete, píše sa na portáli iDnes.

image

Matka roka z nej nebude. Najprv chcela jedno dieťa vymeniť za iPhone, potom dve batoľatá zabila v rozhorúčenom aute

Hľadala spôsoby vraždy na internete

Písala napríklad, že chce zabiť svoje deti a na Google vyhľadávala spojenie najúčinnejšie predávkovanie liekmi u detí. Dickasonová sa najskôr snažila zabiť svoje deti sťahovacími páskami, potom ich udusila vankúšom. Nakoniec ich položila do postelí pod prikrývky a pokúsila sa spáchať samovraždu. 

Ortopéd Dickason sa vrátil z pracovnej večere a zistil, že sú deti mŕtve. Neskôr polícii povedal, že vedel, že jeho žena bojuje s psychickými problémami a materstvom, ale nenapadlo mu, že by bola schopná zabiť. 

image

Lauren Dickasonová

Ap/

Plakali aj porotcovia

Verdikt o vine padol po štvortýždňovom procese. Žene hrozí doživotie. Rozhlasová stanica Rádio New Zeland informovala, že Dickasonová pri predčítaní verdiktu sedela nehybne v lavici obžalovaných. Keď odchádzala, ticho plakala. Bol počuť aj plač porotcov, uviedla stanica. 

Rodičia Dickasonovej v prehlásení uviedli, že smrť detí bola dôsledkom dlho trvajúcich psychických problémov ich dcéry. „Chceli by sme odkázať rodinám aj jednotlivcom po celom svete, aby si čo najskôr uvedomili príznaky popôrodnej depresie, ako u nich samých, tak aj u blízkej rodiny či priateľov v ich okolí,“ napísali Malcolm a Wendy Fawksoví. 

Dickasonová a jej manžel Graham Dickason, obaja kvalifikovaní zdravotníci, sa len pár dní pred vraždami presťahovali z Juhoafrickej republiky na Nový Zéland, kde dúfali v pokojnejší a stabilnejší život než v ich domovskej krajine. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 07:07