Kerri-Ann ConleyFacebook/Kerri-Ann Conley
StoryEditor

Matka roka z nej nebude. Najprv chcela jedno dieťa vymeniť za iPhone, potom dve batoľatá zabila v rozhorúčenom aute

Miroslav Kamody17.03.2023., 14:00h

S brutálneho prípadu mrazí. Drogovo závislá matka sa vôbec nezaujímala o svoje deti, výsledkom bolo, že ich nehybné telá s odlupujúcou sa kožou a pľuzgiermi vytiahli z rozhorúčeného auta záchranári.

Lajkuj Brainee.sk na

Byť dobrým rodičom je poriadne náročná úloha. Každý si myslí, že to robí najlepšie, ako vie, a každá generácia má svoje osvedčené rady, ako byť lepší než ich rodičia. A potom sú tu ľudia, z ktorých dobrý rodič nikdy nebude.

To je aj prípad 30-ročnej Kerri-Ann Conley, ktorú pokojne môžeme označiť za jednu z najhorších matiek na svete. Ako totiž informoval portál Unilad, táto Austrálčanka sa v minulosti pokúšala vymeniť svoje nenarodené dieťa za iPhone.

image

VIDEO Slovák v Anglicku zavraždil muža, ktorý sa stretával s jeho expriateľkou. Policajtom sa opitý priznal na mieste činu

Súd urobil chybu - deti jej ponechal

Podľa správy, ktorú získali 9News, sa mala matka v júni 2018 priznať k tomu, že svoje nenarodené dieťa plánovala vymeniť za iPhone 7. Neskôr sa žena opakovanie nepodrobila povinným testom na drogy a orgány pre bezpečnosť detí informovala, že užívala metamfetamín.

O niekoľko vyše roka neskôr, 6. novembra 2019, bola jej najstaršia dcéra Darcy-Helen videná pobehovať okolo domu s bongom v ústach. Dieťa bolo prevezené do nemocnice, kde lekári zistili, že je podvyživené, bledé a trpí hnačkou.

image

Kerri-Ann Conley

Facebook/Kerri-Ann Conley

Aj napriek tomu súd následne uznal, že žena je zdatnou matkou a jej dve dcéry boli zverené späť do jej starostlivosti. Keby súd vedel, čo sa stane o desať dní, zrejme by rozhodol inak.

Peklo v aute

Drogovo závislá žena nechala svoje dve dcéry v rozpálenom aute v Queenslande na viac ako deväť hodín (od 4-tej ráno ať do 1-nej poobede). Obe deti neuveriteľne trpeli, pretože teplota dosiahla 61,5 stupňa Celzia. Dá sa povedať, že dvojročná Darcy-Helen a 18-mesačná Chloe-Ann sa uvarili zaživa.

image

Život v ženskej väznici v Nitre: Budíček o 5:15, milostné vzťahy a 11 druhov jedál (reportáž)

Na najvyššom súde v Queenslande záchranári opísali, že dve batoľatá boli z auta vytiahnuté s odlupujúcou sa kožou a pľuzgiermi. „Vašim prvým hrubo nedbanlivým správaním bolo, že ste sa rozhodli nechať svoje zraniteľné deti bez starostlivosti, nevypočuté a nepozorované,” povedal sudca Najvyššieho súdu Peter Applegarth podľa New Zealand Herald.

„Ostáva len dúfať, že tieto malé dievčatká v to ráno pomaly podľahli rastúcej horúčave dňa oveľa skôr a upadli do hlbokého spánku, z ktorého sa už nevrátili.” Sudca však matke povedal aj druhú verziu príbehu.

image

Kerri-Ann Conley

Facebook/Kerri-Ann Conley

Na slobodu môže ísť už o rok

„Alternatíva, že sú bdelé, utrápené a uväznené na svojich miestach, je príliš bolestivá na to, aby si to človek predstavoval,” povedal. Okrem toho vyšlo najavo, že to nebolo prvýkrát, čo svoje deti nechala samé v rozpálenom aute.

Matka sa nakoniec priznala k menšiemu obvinenie zo zabitia a vraždy. Ak by ju odsúdili za dvojnásobnú vraždu, hrozilo by jej povinné nepodmienečné prepustenie v trvaní 30 rokov. Takto však bude mať budúci rok v novembri nárok na podmienečné prepustenie - päť rokov po tom, čo zabila svoje dve dcéry.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 00:19