Premnožené králiky vo Wilton ManorsTASR/AP Photo/Wilfredo Lee
StoryEditor

Muž sa odsťahoval, no na dvoch králikov zabudol. Po premnožení zamorili celé mesto, miestni si nevedia dať rady

Miroslav Kamody21.07.2023., 12:00h

Malé mestečko na Floride má problém, ktorý z neho urobil internetový fenomén.

Lajkuj Brainee.sk na

Na juhu Floridy riešia pomerne netradičný problém. Ako informuje portál NBC News, mestečko Wilton Manors, ktoré leží niekoľko kilometrov od Fort Lauderdale zostalo zamorené približne stovkou králikov.

Aj keď sú rozkošné, miestni ich majú plné zuby - králiky im totiž hrabú na dvoroch, hryzú káble a všade, kam sa človek pozrie, nejakého uvidí. Najbizarnejšie na celom prípade je, že zvieratá sa premnožili po tom, čo sa jeden z obyvateľov odsťahoval a dvoch králikov nezobral.

image

Nunva, bachyňa či kapún. Tento kvíz ukáže, či dokážete priradiť pomenovania k tým správnym zvieratám

Nevedia si s nimi rady

Mestská komisia počas nedávneho stretnutia zvažovala možnosti, čo robiť s králikmi, ktoré kazia dvory, ničia káble a vyvolávajú obavy o bezpečnosť samotných zvierat, vodičov aj cyklistov v susedstve s približne 80 obyvateľmi. Šéf miestnej polície povedal denníku The New York Times, že „bezpečie tejto králičej populácie je teraz pre mesto najvyššou prioritou”.

Počas zasadnutia komisie mesto zvažovalo záchrannú akciu na zabezpečenie domovov pre králiky, ktorá by stála približne 11 400 dolárov. Komisia tiež dostala odhad približne 8 500 dolárov za náklady na odchyt králikov počas dvanástich mesiacov, uviedlo mesto.

Chcú ich zachrániť

Počas tohto procesu by zvieratá neboli zabité, ale naopak premiestnené. Mesto však uviedlo, že plán odchytu nezahŕňal odhady nákladov na premiestnenie králikov. Zatiaľ čo agentúra Associated Press uviedla, že plán odchytu by zahŕňal zabíjanie králikov, Wilton Manors to spochybňuje.

Nakoniec mestskí komisári nariadili manažérovi mesta, aby preskúmal a vypracoval plán pre zvieratá. Vyzerá to tak, že mesto sa nakoniec rozhodlo, že „najlepším postupom“ bude partnerstvo so záchrannou skupinou, „ktorá by humánne zachránila a vrátila králiky do domova“, uvádza sa vo vyhlásení mesta.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:06