Párik odhalil ich vlastný právnik.Twitter/indická Polícia/
StoryEditor

Rómeo a Júlia po indicky. Veľká láska sa skončila nešťastne, páriku kvôli láske hrozí väzenie

Honza Srp17.07.2023., 11:00h

Po rokoch spoločného hrania počítačovej hry PUBG sa mladý Ind osobne stretol so svojou pakistanskou priateľkou. Namiesto plánovaného spoločného života im však teraz hrozí väzenie. V konzervatívnej Indii sa ľudia rôzneho vierovyznania nesmú sobášiť a žena vstúpila do krajiny nelegálne.

Lajkuj Brainee.sk na

Dvadsaťsedemročná Saleema a dvadsaťdvaročný Sachin sa spoznali pri hraní populárnej hry PUBG. Spočiatku to vyzeralo ako klasické virtuálne priateľstvo, ktoré nikdy neprekročí hranice online sveta, veď on je z Indie a ona z Pakistanu. Navyše v tom čase už bola vydatá a mala štyri deti.

Manželstvo však zďaleka nebolo idylické, predtým, ako sa jej partner presťahoval za prácou do Saudskej Arábie, ju údajne bil a niekoľko rokov sa neukázal doma. Osamelá žena našla útechu v hraní známej strieľačky battle royale, kde údajne trávila dve až tri hodiny každý deň. Priateľstvo sa prehĺbilo, a aby sa neobmedzovali len na prostredie počítačovej strieľačky, vymenili si telefónne čísla a po niekoľkých rokoch sa dohodli na osobnom stretnutí.

image

India ako iný vesmír plný protikladov. Ako vyzerá život v najľudnatejšej krajine na svete?

Stalo sa tak v Nepále a bolo úspešné. Až natoľko, že sa Saleema rozhodla za Sacheema vydať a presťahovať sa spolu do jednej domácnosti. Nanešťastie pre nich však niečo také nie je v tejto časti sveta jednoduché.

Mladá žena predala svoj skromný majetok, zbalila všetky svoje deti a zamierila do Indie. Pár si prenajal malý byt v malom (no, na indické pomery malom, má asi 14 000 obyvateľov) meste Rabupura a zašiel za miestnym právnikom, aby zistil, aké majú možnosti legalizovať svoj zväzok. Nanešťastie sa ukázalo, že právnik je príliš uvedomelý občan, a keď zistil adresu ich dočasného útočiska, všetko nahlásil polícii, ktorá sa na Twitteri pochválila ďalším úspešne vyriešeným prípadom:

Saleema je vinná z nelegálneho vstupu do krajiny a Sachin a jeho otec sú potom obvinení z ukrývania "nepriateľa". V Indii sú manželstvá medzi rôznymi náboženskými skupinami zakázané; Saleema je moslimka a Sachin hinduista.

Za tieto priestupky im hrozia pokuty a dokonca aj väzenie. Nakoniec však tento príbeh predsa len môže mať šťastný koniec. Nešťastný osud milencov totiž vzbudil veľký záujem verejnosti aj mimo Indie. Súd ich zatiaľ vyšetruje na slobode, keďže Saleema prisľúbila, že spolu s deťmi prijme meno a vieru svojho manžela. Pred vynesením konečného rozsudku však nesmie opustiť krajinu.

Situáciu môže ešte viac skomplikovať jej bývalý manžel, ktorý požiadal indické úrady, aby ju vrátili do krajiny, ale Saleema sa bráni tým, že sa s ňou predtým telefonicky rozviedol.

Pokiaľ ide o strieľačku PUBG, tá má svoje najlepšie časy pravdepodobne za sebou, keďže mnoho ľudí od nej uteká ku konkurencii v podobe Fortnite, Apex Legends a Call of Duty Warzone. Napriek tomu ju stále hrajú desaťtisíce ľudí každý deň a vývojári pravidelne prinášajú nový obsah.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 07:27