Opozičný politikAlexej Navaľnyj.Evgenia Novozhenina/Reuters
StoryEditor

A ty si ako predstavuješ peklo na Zemi? Navaľnyj tvrdí, že ho počas väzby nútili počúvať ten istý Putinov prejav 100 dní za sebou

TASR13.07.2023., 13:00h

Uväznený ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj uviedol, že bol už 100 dní po sebe nútený počúvať ten istý prejav ruského prezidenta Vladimira Putina.

Lajkuj Brainee.sk na

„Presne 100 dní za sebou každý večer počúvam Putinovo posolstvo z 21. februára 2023,“ píše sa na Navaľného účte na Twitteri. Príspevok zverejnili v pondelok 10. júla.

Navaľnyj sa zamestnanca trestaneckej kolónie zodpovedného za politickú činnosť spýtal, či by mu nemohli púšťať iný prejav. Ten však povedal, že ide o výročný prejav z tohto roka a preto ho musia počúvať po celý rok.

image

Bezpečnosť na ruský spôsob. Plány Putinovho tajného bunkra pod gigantickým palácom boli roky voľne dostupné na internete

Navaľnyj na Twitteri ďalej píše, že na trestaneckú kolóniu podal sťažnosť. Úrady však uviedli, že majú smernice o vzdelávacej činnosti pre odsúdených.

Putin v prejave na pôde Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie tvrdí, že špeciálna vojenská operácia bola spustená s cieľom odstrániť hrozby, ktoré predstavuje neonacistický režim, píše Sky News.

image

Takto vyzerala cela, v ktorej bol Navaľnyj.

Janis Laizans/Reuters

Kritik Kremľa Navaľnyj si odpykáva deväť rokov väzenia za spreneveru a pohŕdanie súdom v trestaneckej kolónii s maximálnym strážením v obci Melechovo 240 kilometrov východne od Moskvy.

Minulý mesiac sa začal voči nemu ďalší proces pre obvinenia z extrémizmu. V prípade uznania za vinného môže zostať za mrežami celé desaťročia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 09:56