Vagnerovci nebudú za ozbrojenú vzburu stíhaníTasr/Ap
StoryEditor

Vagnerovci za vzburu nebudú stíhaní. Ruská bezpečnostná služba stiahla obvinenia

TASR27.06.2023., 12:00h

Trestné stíhanie, ktoré spustili po vzbure Vagnerovcov, napokon stiahli.

Lajkuj Brainee.sk na

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v utorok oznámila, že sťahuje obvinenia voči bojovníkom ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny z organizovania ozbrojenej vzbury. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Trestné stíhanie začaté v spojitosti s ozbrojeným povstaním súkromnej vojenskej Vagnerovej skupiny bolo uzavreté,“ uviedla FSB vo vyhlásení, ktoré sprostredkovali ruské médiá. FSB rozhodnutie odôvodnila tým, že účastníci ozbrojenej vzbury upustili od konania, ktoré bolo priamo namierené na spáchanie trestného činu.

image

Z vojenského prevratu nič nebude. Prigožin sa stiahne do Bieloruska a jeho žoldnieri podpíšu nové zmluvy s Ruskom

FSB začala vyšetrovanie v piatok 23. júna po oznámení šéfa vagnerovcov Jevgenija Prigožina, že organizuje „pochod spravodlivosti“ na Moskvu v snahe zosadiť ruské vojenské vedenie. V sobotu večer však oznámil, že svojim žoldnierom nariadil otočiť sa späť do táborov na Ukrajine, keď bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sprostredkoval ukončenie krízy.

Ruské ministerstvo obrany v utorok oznámilo, že pripravuje prevzatie vojenského vybavenia patriaceho žoldnierskej Vagnerovej skupine. Jej ťažké vojenské vybavenie má byť odovzdané jednotkám ruskej armády.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 05:22