Vera PutinaSteafan Dubhuidhe/Twitter
StoryEditor

Zomrela Vera, údajná Putinova matka. Celý život tvrdila, že ho splodil ženatý muž, prezradila, čo môže za jeho traumu

nik02.06.2023., 08:00h

Desaťročia tvrdila, že je skutočnou mamou ruského prezidenta. Zomrela vo veku 97 rokov v chudobe.

Lajkuj Brainee.sk na

Žena menom Vera Putina tvrdí, že Putin sa jej narodil z aféry so ženatým mužom. Existujú snímky dieťaťa, ktorý sa veľmi podobá na muža, ktorý spôsobil krviprelievanie na Ukrajine, píše sa na portáli The Sun

Pochádza z chudoby

Vera žila v chudobnej dedine s názvom Metekhi v bývalom sovietskom štáte Gruzínsko. Tvrdila, že Putin je nešťastný chlapec, ktorého dala preč, keď mal desať rokov. Okrem toho rozpráva aj o jeho traumatickom detstve, čo môže istým spôsobom vysvetľovať brutálne správanie sa ruského prezidenta. V rozhovore, ktorý poskytla pred svojou smrťou pre portál The Sun hovorí, že muž, na ktorého bola hrdá, je príliš chladný na to, aby dokázal priznať pravdu. 

image

Bývalý šéf kontrarozviedky CIA o Putinovi: Je to chodiaca mŕtvola, znechutil ruských vojenských vodcov

Tento týždeň zomrela. So synom sa nestretla už 60 rokov a jej výpoveď je v rozpore s verziou Vladimira Putina, ktorý tvrdil, že jeho rodičmi boli Vladimir Putin starší a Maria Shelomova. Jej tvrdenia nikdy neboli dokázané. Zdroje v Gruzínsku ale potvrdili, že Vera zomrela na starobu v hlavnom meste Tbiilsi a v utorok ju pochovali v jej rodnom meste. 

Vera vravela, že malý Vlad, ktorého prezývala ako Vova, strávil v dedine svoje rané detstvo. Po jej svadbe s Georgijom vraj prvé roky boli pre jej syna zo strany nevlastného otca terorom, zneužívaním a zanedbávaním. Keď mal desať rokov, poslali ho k starým rodičom do Očjoru, odkiaľ sa už nevrátil. Záznamy ukazujú, že istý Vladimir Putin bol zapísaný v rokoch 1959 až 1960 v metekhiskej škole a narodil sa ako Gruzínec, nie ako Rus. Samotný Putin však hovorí, že sa narodil v Leningrade (dnešný Petrohrad) a bol tretím synom ruského páru. Jeho brat Albert sa narodil v roku 1930, ale zomrel v detskom veku a ďalší brat Viktor sa narodil v roku 1940, ktorý o dva roky zomrel od hladu. 

Tvrdenia sú v rozpore

Oba príbehy sa logicky vylučujú. Podľa Very by bol Putin o dva roky starší, nemanželské dieťa a nebol by Rus, čo Kremeľ popieral. „Mojím snom je nezomrieť bez toho, aby ma Vova aspoň raz nevidel a nerozprával sa so mnou. Často ho vidím vo svojich snoch, ale nechce sa so mnou rozprávať. V živote aj v snoch je rozrušený z toho, čo som urobila, nedokáže mi odpustiť,“ povedala v jednom rozhovore. 

Za jeho traumu z detstva môže jeho nevlastný otec. „Vovu nebil, ale neskrýval svoju nevôľu voči nemu,“ hovorí Vera. 

image

Vera Putina

Giorgi Gabriadze/Twitter

„V zime často vyhadzoval Vovu z domu bosého, a potom bolo na láskavých susedoch, aby ho prichýlili,“ pokračovala. Opisovala, ako sa jej syn stal chladným a introvertným, keďže jeho trápenie v detstve pokračovalo. Vtedy si svoju bolesť vybíjal na zvieratách vo vidieckej dedine. „Bol tichý chlapec, rozvážny. Ešte stále si uchovávam prak, ktorý si vyrobil, aby mohol strieľať na susedove sliepky,“ hovorila. „Napriek tomu, že bol tichý, bol veľmi súťaživý a vznetlivý, nezniesol, aby bol niekto z jeho rovesníkov v niečom lepší ako on – či už v rybolove alebo v zápasení.“

Napokon musela utiecť od ďalšieho muža, za ktorého sa vydala, pretože sa zvykol opíjať. „Môj manžel sa rád hádal, veľa pil a bol aj sukničkár. Naša domácnosť preto nebola pokojná. Vova to všetko videl, videl neúctu voči mne, ale bál sa niečo povedať a postaviť sa mu. Po ďalšej hádke som odišla z domu spolu s Vovou a dcérou, ktorú som mala s Georgiom. Po tom, čo sme sa zmierili, som sa vrátila, ale bez Vovy. Rodičia mi ho nechceli vrátiť, povedali, že sa o neho dobre postarajú,“ hovorila.

Vtedy svojho syna videla naposledy. „Budem to ľutovať až do smrti, že som si nechala vziať svojho syna z náručia.“ Povedala tiež, že ho nikdy nevrátili, pretože jej ruský otec bol nahnevaný, že sa vydala za Gruzínca. 

Jeho otec

Vera tvrdí, že Putinov otec bol ruský mechanik, Platon Privalov, ktorý bol ženatý s inou ženou. Jej syn bol narodený 7. októbra 1950, čo sú dva roky pred oficiálnym dátumom narodenia Putina, v roku 1952. Vydala sa za vojaka Giorgiho Osephavili, neskôr za Shura Gabinashvili. Jej príbeh ale poprel hovorca Putina, Dmitry Peskov. „Príbeh nie je pravdivý. Nekorenšponduje s realitou.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 16:08