Majiteľ domu za svoje druhé narodenie vďačí svojmu nebohému psiemu parťákovi.Swns/brainee X Canva/
StoryEditor

Pes svojho majiteľa upozornil na požiar po tom, čo plamene zachvátili celú budovu. Po hrdinskom čine zahynul

mor26.04.2023., 14:00h

Kevin Record sa druhýkrát narodil vďaka tomu, že ho jeho päťročným pes prebudil a tak uchránil od požiaru, ktorý sa šíril z jeho prehriatého skútra.

Lajkuj Brainee.sk na

43-ročný muž tvrdil, že videlako z jeho skútra vylietajú iskry, ktoré následne spôsobili požiar v celom dome. Udalosť sa stala v britskom meste Sheerness. Recordovi sa podarilo utiecť z domu, no nie bez následkov. Utrpel popáleniny na 20-tich percentách svojho tela, najmä na na pravej strane, informuje magazín Lad Bible.

image

Z jadrovej pustatiny vo Fukušime sa vynoril rádioaktívny hybrid diviaka

Majiteľ bol zdrvený, keď sa dozvedel, že jeho pes z plemena XL American Bully zahynul pri požiari. "Som absolútne zničený tým, čo sa stalo, najmä stratou Shoguna. Bol pre mňa všetkým a zomrel pri záchrane môjho života," povedal.

V priebehu niekoľkých sekúnd sa z jeho skútra stala ohnivá guľa, od ktorej sa okamžite chytil aj zvyšok domu. Majiteľ psieho hrdinu stihol len tak-tak z miestau uniknúť. Vyšetrovatelia z miestneho hasičského a záchranného zboru tvrdia, že požiar vyvolala e-kolobežka, ktorá sa cez noc nabíjala, čo spôsobilo ono lietanie iskier.

Kevin, dobrovoľník z charitatívneho obchodu, je v súčasnosti na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici. Jeho sestra Gemma povedala, že by tu nebol, keby nebolo jeho psa. Pre médiá sa vyjadrila, že jej brat bol len v boxerkách, keď začalo horieť, a takto musel cez oheň aj utekať.

image

Močil na koľajniciach, zabila ho letiaca krava. Odmrštil ju rútiaci sa vlak

"Do pár sekúnd po tom, čo ušiel, vybuchli okná. Nemal čas zastaviť a vziať si telefón, topánky alebo čokoľvek iné," dodala. "Má také šťastie, že sa dostal von. Keby ho Shogun nezobudil, keby Kev spal len o ďalších desať sekúnd naviac... skončilo by to úplne inak."

Shogun nie je jediným psým záchrancom. Podobne aj v roku 2019 zlatý jeden retriever zachránil svojho majiteľa a jeho rodinu po tom, čo ich upozornil, že ich dvorček vzbĺkol. Pes Hank pritom zabránil omnoho väčšej katastrofe. Jeho majiteľ sa o situácii nechal počuť, že v jednu noc si len pozeral film, zatiaľ čo jeho žena a deti spali, a v tom začal jeho miláčik robiť humbuk. 

Len vďaka tomu vedel včas vypozorovať nebezpečenstvo, ktoré sa k nim blížilo. "Moja žena a deti spali, dopozerával som film v inej miestnosti, no Hank nechcel mlčať," uviedol prostredníctvom Twitteru. 

image

Vedci v experimente na myšiach s rakovinou mozgu použili špeciálny gél. Záver priniesol mimoriadne výsledky

"Veľká drevená šopa plná benzínu, farieb a bohvie čoho všetkého ešte, horela. Horeli aj okolité duby. Všade fúkalo horiace lístie a žeravé uhlíky," opisoval desivú udalosť na svojej sociálnej sieti. 

"Všetkých sme dostali von v priebehu niekoľkých sekúnd. Plot a susedova kôlňa sa premenili na fakľu. Podarilo sa nám, našťastie, zobudiť aj susedu a dostať jej deti preč."

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 21:31