Najštipľavejšie čipsyLuma Challengers/Youtube
StoryEditor

Dostaneš ich s latexovými rukavicami, plačeš a prosíš o pomoc. Najštipľavejšie čipsy vyrábané v Česku sťahujú z predaja

ČTKiDnes.cz21.04.2023., 11:00h

Obchod na severovýchode Francúzska stiahol z predaja extrémne štipľavé čipsy vyrábané v Česku, považuje ich za nebezpečné.

Lajkuj Brainee.sk na

Kukuričné čipsy s názvom Hot Chip Challenge sa totiž stali hitom u mladých, tí sa pri ochutnávaní čipsov natáčajú a vyzývajú k tomu aj ostatných. „Mladí sa privádzajú do stavov, ktoré považujem za nebezpečné,“ vyjadril sa manažér predajne. Výrobca čipsov ale pripomína, že produkt spĺňa zákonné normy, píše sa na portáli iDnes.

Stiahli ich z obchodu

O stiahnutí vo štvrtok informoval portál Le Figaro. Produkt obsahujúci čili spôsobuje extrémne pálenie, na čo upozorňuje aj výrobca. 

image

Muž za desať minút vypil 12 energeťákov. Najväčšia chyba v živote, jeho pankreas začal požierať sám seba

Vedenie spoločnosti HOT-CHIP, ktorá produkt vyrába, vo štvrtok v reakcii uviedlo, že produkt nebol stiahnutý z predaja na základe nesplnenej legislatívy, ale len na základe rozhodnutia manažéra pobočky. Nemá informácie o tom, že by bol produkt sťahovaný aj z iných predajní.

Supermarket v obci Farébersviller začal extrémne pálčivé čipsy predávať len na začiatku apríla, aby obohatil svoju ponuku. Čipsy sa predávajú po jednom kuse v balení, ktoré obsahuje aj latexové rukavice. Čipy sú ochutené čili papričkami Carolina Reaper a Trinidad Scorpion Moruga, ktoré sú považované za najpálčivejšie na svete. 

Nápad predávať čipsy manažér predajne najskôr schválil ako dobrý obchodný ťah, ale po dvoch týždňoch zmenil názor a svoje rozhodnutie zverejnil vo videu na Facebooku. 

Pre mladých môžu byť nebezpečné

„Mladí sa privádzajú do stavov, ktoré považujem za nebezpečné. Nemali sme tušenie, aký dopad môžu mať tieto čipsy na hravú povahu dospievajúcich,“ povedal manažér predajne François Rodriguez a vyzval užívateľov sociálnych sietí, aby sa tejto výzve vyhli. 

„Ako potravinárska firma sme, samozrejme, boli niekoľkokrát kontrolovaní Štátnou poľnohospodárskou a potravinárskou inšpekciou aj ministerstvom poľnohospodárstva, ktoré preukázalo, že naše produkty spĺňajú všetky povinnosti potravinárskej firmy,“ uviedla firma vo svojom písomnom prehlásení. 

image

Hot-Chip - najpálčivejšie čipsy

Infos Françaises/Twitter

„Sme si vedomí pálčivosti používaných papričiek obsiahnuté v produkte Hot Chip Challenge, a preto sme tento produkt konzultovali s ministerstvom poľnohospodárstva, odborom bezpečnosti, ktorý sa vyjadril po konzultácii s ostatnými členskými štátmi Európskej únie, že ide o surovinu, ktorá sa môže bežne používať v potravinách,“ dodala firma. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. júl 2024 06:32