Muž prežil 24 dní na mori vďaka kečup. Firma Heinz mu kupuje novú loďGoodable/Twitter
StoryEditor

Na mori prežil vďaka kečupu 24 dní. Firma Heinz mu ponúkla novú loď, muž sa medzitým opäť stratil

khiDnes.cz04.03.2023., 14:00h

Keď sa minulý rok v decembri Elvis François nečakane ocitol na mori, na lodi mal len kečup, cesnakový prášok a maggi. Rajčinovú omáčku si dávkoval trikrát denne a tak prežil 24 dní.

Lajkuj Brainee.sk na

Príbeh pohotovo využila firma Heinz, ktorá okrem iného vyrába práve kečup. Zachránenému námorníkovi ponúkla, že mu kúpi novú loď. Muž sa ale medzitým znovu stratil, píše sa na portáli iDnes.

François práve na ostrove Svätý Martin opravoval svoju loď, keď ho vlny odniesli na široké more. Ubehlo 24 dní, než ho našli. Cestu späť domov nájsť nevedel. Vytiahli ho o 120 námorných míľ ďalej v kolumbijských vodách. „Nie je to jednoduché, keď môžete len čakať,“ popísal prežitú drámu. 

Zachránil ho nielen nápis, ale aj kečup

Zachránil ho nápis „pomoc“ vyrytý na trupe jeho plachetnice. A kečup. Muž totiž od začiatku tvrdí, že na mori prežil vďaka kečupu, ktorý si dával trikrát denne. Okrem toho mal k dispozícii ešte cesnakový prášok a maggi, ktoré si miešal dohromady s vodou. 

Správu o životodarnej pochúťke čoskoro marketingovo uchopila spoločnosť Heinz, lenže François sa medzitým znova stratil. Firma tak rozbehla kampaň #FindtheKetchupBoatGuy, aby ho našla a darovala mu novú loď „vybavenú kompletnou navigačnou technológiou, aby sme zamedzili ďalšej katastrofe.“

Námorníka, ktorý v tej dobe nevlastnil ani telefón, vypátralo doma na Dominike lokálne médium Emo News a odkázalo mu, že sa po ňom zháňajú. Na konci minulého týždňa potom misia dospela do úspešného konca. 

„Včera som hovoril s firmou Heinz. Povedali mi, že sa pokúsia nájsť spôsob, ako mi zaobstarať novú loď,“ popísal pre Business Insider 47-ročný François. Ešte uvidí, ako bude darovanú loď využívať. Buď na rybarenie, alebo cestovanie – záleží na veľkosti. A kečup mu vraj stále chutí. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 04:56