Ukrajinský ostreľovačTwitter/ng_ukraine/
StoryEditor

Ukrajinci zdieľali fotografie armádnych ostreľovačov. Dokážete ich na týchto záberoch nájsť?

Miroslav Kamody19.06.2023., 08:00h

Je to omnoho ťažšie, ako by sa na prvý pohľad zdá.

Lajkuj Brainee.sk na

Invázia ruských vojsk na Ukrajinu už trvá takmer rok. Za ten čas definovali ukrajinských bojovníkov v prvej línii príbehy o individuálnej aj kolektívnej statočnosti a zdatnosti, píše portál Metro.

Nikto minulý rok nevedel, ako dlho dokáže ukrajinská armáda odolávať Rusku, no dnes má už každý z nás jasnú predstavu. A možno sú nasledujúce fotografie dôkazom toho, ako Ukrajinci zvládajú zimu na fronte proti nepriateľovi.

image

Nefunkčné zbrane, žiadny výcvik, topánky obrastené machom. Povolaný Rus opisuje chaos pri mobilizácii

Nájdi ostreľovača

Národná garda totiž na svojom účte na Twitteri pridala niekoľko fotografií, ktoré ukazujú, ako sa ukrajinskí ostreľovači maskujú v snehu niekde v lese. Nie sú však známe žiadne ďalšie detaily, ako samotné miesto či deň, kedy boli fotografie vytvorené.

My však musíme uznať, že nájsť na nich človeka je poriadne náročné. Aj Metro pripomína, že na každej z nich je minimálne jeden ostreľovač, ale pokojne ich tam môže byť viac.

„Nájdi ostreľovača!“ píše sa v pôvodnom príspevku. Je to v podstate ako známe obrázky, kde musíš nájsť Walda, len s tým rozdielom, že pokiaľ si na fronte, jeho nájdenie znamená prežitie, respektíve smrť.

Neznámi odvážlivci

Portál píše, že elitní ukrajinskí ostreľovači a ich zabitia boli počas vojny zahalené rúškom tajomstva. Šéfovia kyjevskej obrany sa hrdo delia o schopnosti svojich strelcov, ktorí sa plazia lesom, a to celé kilometre ďaleko od svojho cieľa.

image

Člen elitnej jednotky o svojom prvom zabití človeka: Miloval som to, bol to môj kyslík

Napríklad v novembri sa na mimoriadnych záberoch zverejnených Ukrajinou zdalo, že ostreľovač zasiahol dvoch nepriateľských vojakov z veľkej vzdialenosti jediným výstrelom. Okrem toho sa internetom šíril príbeh o tom, ako sa im podarilo zlikvidovať päť Rusov v priebehu piatich minút, pričom troch zabili a ďalších dvoch zranili.

Aby sme ti to aspoň trošku uľahčili, nižšie nájdeš fotografie s označenými ostreľovačmi. Nájdeš ich na fotke viac ako my?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:00